Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
23. siječnja 2019.
Neslaganje oko filma

Scorseseov dokumentarac o Billu Clintonu stavljen ''u ladicu''

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2015. u 13:15 2015-01-23T13:15:00+01:00

Dokumentarni film redatelja Martina Scorsesija za HBO TV o bivšem, 42. po redu američkom predsjedniku Billu Clintonu stavljen je »u ladicu« na neodređeno vrijeme zbog neslaganja »oko kontrole nad filmom«, prenose u petak mediji

LOS ANGELES – Dokumentarni film redatelja Martina Scorsesea za HBO TV o bivšem, 42. po redu američkom predsjedniku Billu Clintonu stavljen je »u ladicu« na neodređeno vrijeme zbog neslaganja »oko kontrole nad filmom«, prenose u petak mediji.

Kako navodi the New York Times, od projekta koji je bio najavljen 2012. odustalo se jer je Clinton zahtijevao više kontrole nad pitanjima za intervjue, kao i nad finalnim proizvodom, ali je njegov glasnogovornik odgovorio da je ta tvrdnja »netočna«.

Kablovska televizija HBO, na kojoj je film trebao biti prikazan, objavila je da se prikazivanje neće dogoditi u skorije vrijeme, ali da to ne znači da se nikada neće prikazati.

Film je djelomično snimljen tijekom posljednje dvije godine, a u njemu je trebao biti i dio o Clintonovom filantropskom posjetu Južnoafričkoj Republici.

HBO je 2012. objavio da se udružio s kultnim redateljem i oskarovcem Scorseseom te će režirati i s producentom Steveom Bingom producirati film uz punu potporu Billa Clintona, a dokumentarac je trebao biti priča o dva Clintonova predsjednička mandata, njegovu životu nakon Bijele kuće i odnosu s Hillary Clinton.

»On je i dalje prisutan i njegov glas je vrlo važan u svim svjetskim odlukama. Predsjednik Clinton još uvijek predstavlja autoritet i svjetski politički dijalog bez njega ne bi bio isti«, izjavio je tada Martin Scorsese, dodajući kako se nada da će uspjeti u najboljem svjetlu predstaviti 42. predsjednika Amerike.

Clinton je prije dvije godine izrazio duševljenje što će surađivati s legendarnim Martinom Scorseseom i što je HBO pristao raditi film.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka