Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
22. ožujka 2019.
Ostvarenje sna

Poslastica: Holivudski veteran Al Pacino pojavit će se na pariškim kazališnim daskama

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. rujan 2018. u 9:11 2018-09-10T09:11:04+02:00

Holivudski i glumački veteran, oskarovac Al Pacino u listopadu će se u dvama solo nastupima pod nazivom »An Evening with Pacino« predstaviti pariškoj publici.

U intervjuu za francuski Le Figaro prošli je tjedan sedamdesetosmogodišnji američki glumac kazao da »već dugo sanja o tomu da nastupi u Parizu«.

Zvijezda brojnih filmskih uspješnica, među kojima su »Kum«, »Serpico«, Pasje poslijepodne«, »Lice s ožiljkom«, »Miris žene«, »Donnie Brasco«, »Đavolji odvjetnik« i »Carlitov način« nastupit će 22. i 23. listopada na sceni Theatre de Paris u predstavama na engleskom bez titlova.

Za Figaro je rekao da nastup nije zamišljen kao 'master class', odnosno kao edukacija za potencijalne glumce. »Pripovijedat ću o onome što mi se događalo u životu i što me je pokretalo da odglumim neke filmske scene..., a čitavo ću vrijeme razgovarati s publikom«, pojasnio je, dodavši da »u tomu ima nečeg posebno vrijednog jer je prisutan element spontanosti, pri čemu imate priliku naučiti i nešto novo o sebi«.

Manje je poznato, kazao je Pacino za Figaro, da je povremeno glumio i u kazališnim predstavama, među kojima su i Shakespeareova djela poput »Rikarda III.«, »Otela« i »Mletačkog trgovca«. Otkrio je da voli Molierea i Čehova i brojne druge kazališne pisce te da je »jako dobro upoznat s europskom književnošću«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka