Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 4n
Sutra: 0° 0° 4n
20. siječnja 2019.
Pulski filmski festival

Mustafi Nadarević nagrada "Fabijan Šovagović"

Mustafa Nadarević
Mustafa Nadarević
Autor:
Objavljeno: 24. srpanj 2014. u 23:11 2014-07-24T23:11:59+02:00

 Nagrada »Fabijan Šovagović« jedna je od najprestižnijih hrvatskih nagrada koja se dodjeljuje glumcu ili glumici čije je djelovanje ostavilo veliki trag u povijesti hrvatskoga filma

PULA Nagrada »Fabijan Šovagović« koju tradicionalno na pulskom filmskom festivalu dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih redatelja večeras je u pulskoj Areni prije projekcije prvog filma uručena glumcu Mustafi Nadarević uz projekciju šestominutnoga dokumentarnog kolaž filma o laureatu, autora Miroslava Sikavice.

 Nagrada »Fabijan Šovagović« jedna je od najprestižnijih hrvatskih nagrada koja se dodjeljuje glumcu ili glumici čije je djelovanje ostavilo veliki trag u povijesti hrvatskoga filma. Nagradu je ustanovilo Društvo hrvatskih filmskih redatelja u spomen na velikana hrvatskoga glumišta Fabijana Šovagovića.

 Nadarević je u izjavi za novinare izrazio zadovoljstvo dobivenom nagradom jer se radi, kako je rekao »o nagradi koju uručuju ljudi koji dijele uloge i barataju s našim glumačkim životima«.

 »Zahvalan sam tim ljudima što mi dodjeljuju tu nagradu, ali zahvalan sam i onim redateljima koji su mi prije davali uloge, pa sad zbog njih dobivam i tu nagradu« – kazao je Nadarević. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka