Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 6
Sutra: 4° 4° 6
21. siječnja 2019.
Zlatni kipić

Jackie Chan konačno osvojio Oscara: Trebalo mu je 50 godina i 200 filmova

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 13. studeni 2016. u 11:49 2016-11-13T11:49:53+01:00

Kada je Jackie Chan prije 23 godine vidio Oscara u kući Sylvestera Stalonea, obećao si je da će jednoga dana imati svoj zlatni kipić.

Kineski glumac i majstor borilačkih vještina konačno je na svečanosti u subotu dobio tu prestižnu nagradu, počasnog Oskara za doprinos filmskoj umjetnosti.

»Nakon 56 godina u filmskoj industriji, više od 200 snimljenih filmova, toliko slomljenih kostiju, konačno!«, rekao je Chan (62) na gala večeri u Los Angelesu čvrsto držeći u rukama svog Oskara.

Zahvalio je svom rodnom Hong Kongu koji ga je učinio »ponosnim Kinezom« i svojim obožavateljima, rekavši da su oni razlog zbog kojeg je »nastavio snimati filmove, iskakati kroz prozore, udarati i primati udarce, lomiti kosti«.

Američka akademija filmskih umjetnosti, domaćin godinje svečanosti, počasne Oskare dodijelila je britanskoj filmskoj urednici Anne V.Coates, casting direktorici Lynn Stalmaster i dokumentaristu Fredericku Wiesmanu.

Na tom prestižnom događaju bila je holivudsja elita, uključujući Denzela Washingtona, Lupitu Nyong'o, Nicole Kidman, Emmu Stone, Ryana Reynoldsa, Amy Adams i Deva Patela.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka