Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 6
Sutra: 6° 6° 6
21. siječnja 2019.
Velik interes za hrvatski film

Gotovo deset tisuća gledatelja već pogledalo komediju »Sonja i bik«

Foto D. Kovačević
Foto D. Kovačević
Autor:
Objavljeno: 3. prosinac 2012. u 19:47 2012-12-03T19:47:00+01:00

S gotovo deset tisuća gledatelja, film »Sonja i bik« Vlatke Vorkapić, ostvario je u prvom vikendu prikazivanja u hrvatskim kinima najbolje kino otvaranje hrvatskog filma u posljednjih deset godina, izvijestio je danas distributer Blitz film & video

ZAGREB – S gotovo deset tisuća gledatelja, film »Sonja i bik« Vlatke Vorkapić, ostvario je u prvom vikendu prikazivanja u hrvatskim kinima najbolje kino otvaranje hrvatskog filma u posljednjih deset godina, izvijestio je danas distributer Blitz film & video.

Ta komedija o zagrebačkoj aktivistici za prava životinja Sonji i vlaju iz Dalmatinske zagore Anti, koji se zaljube unatoč mnogobrojnim razlikama i preprekama, privukla je od premijere prošloga tjedna 9949 gledatelja u kina, ostvarivši prihod veći od tristo tisuća kuna.

Romantično-komični par glume Judita Franković i Goran Bogdan, a u ostalim ulogama su Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Elvis Bošnjak, Barbara Prpić, Mila Elegović, Zlatan Zuhrić Zuhra.
Redateljica Vlatka Vorkapić, kojoj je to prvi dugometražni igrani film, a dosad se afirmirala većinom dokumentarcima, rekla je kako je iznimno sretna i ponosna što je »Sonja i bik« ostvario takve rezultate.

Izrazila je nadu da će film pronaći put do što većeg broja gledatelja i da će njegov život u kinima biti »lijep i dug«.

Na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, gdje je film praizveden u srpnju, Vlatka Vorkapić je s Elvisom Bošnjakom osvojila Zlatnu Arenu za najbolji scenarij, Slavica Šnur za kostimografiju te Stanko Kovačić, Damir Martinović i Ivanka Mazurkijević za glazbu. Direktor fotografije je Dragan Marković, scenografkinja Tanja Lacko, a montažer Marin Juranić.

Film je snimljen u produkciji Interfilma i koprodukciji s Hrvatskom radio televizijom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka