Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
24. ožujka 2019.
Holivudsko-hrvatska produkcija

Film "Islander": Hrvatski otoci "glume" postapokaliptični svijet

foto: The Islander
foto: The Islander
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2018. u 16:21 2018-07-03T16:21:08+02:00

"The Islander" (Otočanin) redateljsko-scenarističkog dvojca, Doma Mazurana i Zorana Lisinca govori o Nebu, kojega progoni vizija budućnosti koju je vidio kao dječak, uz uvođenje elemenata tradicije i načina života na hrvatskim otocima te izvorne prirode zbog kojih fantastični elementi izgledaju vrlo realistično.

ZAGREB - Na lokacijama nekoliko hrvatskih otoka i gradova, koji 'glume' postapokaliptični svijet, ovih se dana snimaju posljednji kadrovi akcijsko-fantastičnog filma "The Islander", holivudsko-hrvatske produkcije čija se premijera očekuje krajem godine.

"Već punih deset tjedana filmska ekipa na lokacijama diljem hrvatske obale u tajnosti priprema pravu filmsku poslasticu. Omiljene turističke destinacije, otoci Hvar, Pag i Brač, gradovi Split, Trogir i Vodice te jedna od najljepših uvala na Jadranu nedaleko naselja Jablanac, zadnjih su tjedana pretvorene u novi, post-apokaliptičan svijet prožet bljeskovima munja i osjećajem straha zbog neizvjesne budućnosti", najavljuju iz agencije Media Val.

"The Islander" (Otočanin) redateljsko-scenarističkog dvojca, Doma Mazurana i Zorana Lisinca govori o Nebu, kojega progoni vizija budućnosti koju je vidio kao dječak, uz uvođenje elemenata tradicije i načina života na hrvatskim otocima te izvorne prirode zbog kojih fantastični elementi izgledaju vrlo realistično.

"Priča je to o postapokaliptičnom svijetu okuženom olujnim horizontom, utrkama futurističkim gliserima, zakulisnim igrama vladajućih te ljubavi i prijateljstvu, koja će oduševiti sve ljubitelje akcijsko-fantastičnih filmova", ističe se u najavi.

Zvjezdani glumački postav predvode legendarni James Cosmo, najpoznatiji po ulogama u seriji "Igra prijestolja" i kultnom filmu "Hrabro srce", Caroline Goodall, zapamćena po ulozi Emily u "Schindlerovoj listi", Jim Sweeney, engleski glumac iz serije "Outlander", te mladi i perspektivni glumci poput Marca Ilsoa, danskog glumca iz serije "Vikinzi", danske glumice Sarah-Sofie Boussnina, srpske glumice Ivane Dudić, engleskog glumca Jamiea Wilsona, poznatog po ulogama u filmovima "Blade II" i "Hellboy".

Tu su i hrvatski glumci Slavko Sobin i Goran Bogdan, srpski glumac Sergej Trifunović te Billy Barratt i Danica Nedeljković, najmlađi članovi glumačke postave koji igraju glavne dječje uloge u filmu.

Među članovima filmske ekipe, više od 200 filmskih djelatnika, statista i kreativaca, ističu se stručnjak za specijalne efekte David Sudd, koji je radio na filmovima "Star Trek: Beyond", "Hobbit", "X-men: Posljednja fronta", "Harry Potter i Plameni Pehar", "Crni labud", "Alisa u zemlji čudesa" te kostimograf i set dizajner Itamar Zechoval.

Na čelu produkcije su filmski producenti Neb Chupin, Matthew G. Zamias i Miroslav Mogorović.

"Snimanje dugometražnog filma uvijek je velik izazov jer pozitivno uzbuđenje i neizvjesnost traju od prve do posljednje klape. Trenutno snimamo film koji je žanrovski vrlo specifičan i jedinstven, posebno u okvirima hrvatskog filma", izjavio je Neb Chupin, koji stoji i iza brenda "Dida Boža".

Po njegovim riječima, film je kombinacija akcijskog i fantasy žanra, kojeg su dodatno "začinili“ na njima svojstven način.

"Film je produkcijski dosta zahtjevan jer se snima na više od deset lokacija u Hrvatskoj pri čemu dosta ovisimo o trenutnim vremenskim prilikama koje ponekad, posebno kada snimamo na otvorenom moru, predstavljaju velik izazov cijelom timu. Kako se bližimo kraju snimanja jako smo uzbuđeni i želimo vidjeti plodove višemjesečnog rada", ustvrdio je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown