Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Propitivanja

Debitantski uradak redateljice Barbare Vekarić: Počelo snimanje igranog filma Aleksi

Debitantski uradak redateljice Barbare Vekarić: Počelo snimanje igranog filma Aleksi
Debitantski uradak redateljice Barbare Vekarić: Počelo snimanje igranog filma Aleksi
Autor:
Objavljeno: 28. travanj 2017. u 7:17 2017-04-28T07:17:54+02:00

Priča prati glavnu junakinju Aleksi, koja se nakon bezuspješnoga pokušaja studiranja vraća kući na Pelješac i u fazi je propitivanja vlastita identiteta te pod roditeljskim okriljem pokušava odlučiti što će sa sobom

U Orebiću je počelo snimanje igranog filma Aleksi. Riječ je o debitanskome igranom filmu redateljice Barbare Vekarić u produkciji tvrtke Studio dim te koprodukciji Filmkombajna, Filmske udruge Motion i Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Priča prati glavnu junakinju Aleksi, koja se nakon bezuspješnoga pokušaja studiranja vraća kući na Pelješac i u fazi je propitivanja vlastita identiteta te pod roditeljskim okriljem pokušava odlučiti što će sa sobom. Aleksi tumači Tihana Lazović, a u ostalim se ulogama pojavljuju Goran Marković, Neda Arnerić, Aljoša Vučković, Nataša Janjić, Sebastian Cavazza, Leon Lučev, Jason Mann te brojni drugi glumci i Pelješčani u manjim ulogama.

Redateljica je Barbara Vekarić, direktor fotografije Filip Tot, scenografkinja Ines Nezirović, pomoćnik redatelja Vid Spindler, kostimografkinja Suzana Tkalčec, majstorica maske Svetlana Gutić, a izvršni producent Jure Bušić.

Sufinanciranje filma Aleksi podržali su Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Filmski centar Srbije (FCS) i Hrvatska radiotelevizija (HRT). Snimanje će trajati do početka lipnja na Pelješcu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.