Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.

PROMO Visoka poslovna škola PAR: U susret novoj akademskoj godini po mjeri studenta

Visoka poslovna škola PAR: U susret novoj akademskoj godini po mjeri studenta
Visoka poslovna škola PAR: U susret novoj akademskoj godini po mjeri studenta
Objavljeno: 29. rujan 2016. u 0:01 2016-09-29T00:01:00+02:00

Iako su upisi na studij još u tijeku, nova akademska godina je pred vratima i na Visokoj poslovnoj školi PAR se planiraju aktivnosti za novu generaciju studenata. Osim uređenja interijera palače Municipija u centru Rijeke gdje PAR djeluje posljednjih nekoliko godina, nove studente čeka još veći broj međunarodnih programa i projekata, te zanimljive studijske posjete.

Samo ovog ljeta marljivi tim PAR-a je proveo nekoliko međunarodnih programa koji su njihovim studentima omogućila, između ostalog, krstarenje Jadranom uz vrhunski međunarodni program i strane predavače, put u Poljsku na najstariju školu o IoT-u i posjet Bugarskoj u sklopu programa Erasmus +.

„Ako sumiramo samo ovu akademsku godinu, možemo reći da smo posjetili sedam stranih zemalja, organizirali četiri međunarodna događaja za studente iz cijele Europe, primili dvije američke studentice na tromjesečnu praksu, a poslali smo i prvu studenticu na praksu u Njemačku putem Erasmusa. Sve u svemu, naši ciljevi su ispunjeni, ali su zato oni za nadolazeću godinu još ambiciozniji“, kazala je dekanica Gordana Nikolić.

Planovi Visoke poslovne škole PAR uključuju održavanje četiri redovna međunarodna programa za studente i domaćinstvo poznatog američkog programa Global Village on the Move. Hrvatska će tako postati prva zemlja naše regija koja će ugostiti mlade poduzetnike i lidere iz cijelog svijeta. No, prije glavnog događaja 2017. godine, PAR ne planira stati s vrhunskim programima i putovanjima za svoje studente.

„Jedno od prvih studijskih putovanja će vjerojatno biti put u Italiju. Nedavno smo započeli pregovore o suradnji s jednom od najpoznatijih privatnih obrazovnih institucija u Italiji i planiramo posjet tijekom kojeg ćemo potpisati sporazum o suradnji“, kazao je voditelj studija, Nenad Antolović, nadodavši kako će studenti Visoke poslovne škole PAR već u prvom tjednu nastave moći isplanirati aktivnosti za cijelu godinu.

Naime, prvog tjedna na PAR-u se održava takozvani Orientation Week tijekom kojeg svi profesori i suradnici prezentiraju studentima programe razmjene, plan studijskih vizita, rad u studentskom inkubatoru i najavljuju projekte na kojima će studenti raditi tijekom godine. Pored toga, Studentski zbor PAR-a ove godine uvodi sustav mentorstva za brucoše gdje će stariji kolege pomagati novoupisanim studentima u studijskoj prilagodbi.

„Svaka nova godina na PAR-u donosi inovacije. Drago mi je što se uvijek uvažavaju naše evaluacije i shodno tome unose promijene, pa se tako povećava i broj mogućnosti za stjecanje međunarodnog iskustva. To je nešto čemu se jako veselim s obzirom na to da mi je želja u budućnosti raditi u project managementu“ potvrdila je i Valerija, studentica Visoke poslove škole PAR.

Što više reći na to osim da svaka nova akademska godina na Visokoj poslovnoj školi PAR donosi zanimljive novitete i potvrđuje činjenicu da je Rijeka grad po mjeri studenta upisan na svjetsku kartu kao top međunarodna destinacija za one koji traže kvalitetno obrazovanje i grad s dušom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.