Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.

Međunarodna orijentacija i lokalno djelovanje prve riječke Visoke poslovne škole

 Studenti PAR-a na fotografiranju za novu medijsku kampanju
Studenti PAR-a na fotografiranju za novu medijsku kampanju
Objavljeno: 18. srpanj 2016. u 23:25 2016-07-18T23:25:00+02:00

Mladi, inovativni i kreativni PAR-ovci imaju niz prilika za sudjelovanje na međunarodnim konferencijama, ljetnim i zimskim školama. Takvo iskustvo i razvoj interkulturalnih kompetencija donosi iznimnu prednost na tržištu rada

Studenti riječke Visoke poslovne škole PAR imaju rijetku privilegiju: redovito posjećuju poduzeća, slušaju predavanja direktora, predsjednika uprava i stručnjaka, rade na specijaliziranim zadacima u Studentskom poduzetničkom inkubatoru gdje testiraju svoju teoriju i prakticiraju svoje vještine. Sve navedeno doprinosi stjecanju iskustva i prije izlaska na tržište rada. Dokaz tomu je i nedavni uspjeh PAR-ovaca, Jana Urode i Serene Vanić koji su s kolegicom Majom Abramović razvili vrijednu ideju za startup poduzeće i postali stanari riječkog Start-up inkubatora već na prvoj godini studija.

No, to nisu jedine teme kojima se bavi riječki PAR. Ono što izdvaja ovu visokoobrazovnu instituciju je njezina međunarodna orijentacija i suradnja s više od 20 visokih učilišta diljem Europe, prekooceansko partnerstvo s prestižnim sveučilištem Lehigh i Centrom za jezike iz New Yorka, te Erasmus povelja koja omogućava studentima slobodno kretanje europskim visokoobrazovnim institucijama i poduzećima. Te prilike koriste svi studenti, a prva među njima je bila studentica Nikolina Jovičić koja je dobila priliku provesti gotovo tri mjeseca radeći u jednoj njemačkoj tvrtki.

Mladi, inovativni i kreativni PAR-ovci imaju niz prilika za sudjelovanje na međunarodnim konferencijama, ljetnim i zimskim školama. Takvo iskustvo i razvoj interkulturalnih kompetencija donosi iznimnu prednost na tržištu rada. S druge strane i sam kurikulum Visoke poslovne škole PAR temelji se na jednakosti teorije i prakse. Iz tog razloga, na PAR-u se posebno inzistira na povezivanju gospodarstva i obrazovanja, ali i radu u malim grupama, te fleksibilnosti, što omogućava stvaranje kvalitetnih suradničkih odnosa studenata i profesora. U prošloj akademskoj godini, PAR je tako omogućio svojim studentima rad na projektima Ventexa, Microsofta, Metisa i Erste banke. Student PAR-a i voditelj jednog od studentskih timova, Borna Alač, kaže da su studenti svjesni izazova i spremno ga prihvaćaju, što i dokazuje niz uspješnih studentskih projekata.

Kada se sumiraju sve aktivnosti PAR-a usmjerene na pružanje dodatnih prilika za usavršavanje i obrazovanje studenata, možemo reći kako svake akademske godine PAR organizira 30-ak gostujućih predavanja, 15-ak studijskih posjeta i 10-ak studijskih putovanja, od kojih se većina odnosi na putovanja u inozemstvo.

Iako je međunarodna orijentacija riječkog PAR-a iznimno jaka, on uspješno djeluje i surađuje s institucijama na nacionalnoj razini, a posebice u lokalnoj zajednici. Upravo se iz tog razloga i naglašava epitet riječki. Pod vodstvom Riječanke, Gordane Nikolić koja je uz nagradu za Poduzetnicu godine u 2015-oj, primila i godišnju nagradu Grada Rijeke i Primorsko goranske županije u 2016-oj, PAR s ponosom ističe pripadnost riječkoj kulturi. A da je tako, dokazuje i činjenica da je u suradnji s Riječkim sportskim savezom pokrenuo projekt stipendiranja riječkih sportaša u što je do sada uloženo oko 300 tisuća kuna, dok je za ostale stipendije izdvojeno oko 200 tisuća kuna od kraja 2015. godine.

PAR priprema studente za tržište rada, a posao po završetku studija pronalazi čak 75% studenata

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.