Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Razvoj, projektiranje i proizvodnja

Inelteh d.o.o. – Inovativna brodska elektronika

Inelteh d.o.o. – Inovativna brodska elektronika
Inelteh d.o.o. – Inovativna brodska elektronika
Objavljeno: 26. srpanj 2019. u 12:58 2019-07-26T12:58:53+02:00

INELTEH inženjering za elektroničke uređaje i sisteme, d.o.o. osnovan je krajem 1990. godine čija je osnovna djelatnost razvoj i proizvodnja elektroničkih uređaja i sistema namijenjenih pretežno brodogradnji.

Da bi svojim proizvodima bili konstantno prisutni na pomorskom tržištu te predstavljali svoje uređaje, tehnička riješenja samostalno izlažemo od 1998. godine na specijaliziranim svjetski poznatim sajmovima kao što su SMM u Hamburgu te NORSHIPPING u Oslu. Sajam NEVA u St. Petersburgu, NORFISHING u Trondheimu također su mjesta gdje izlažemo sa ciljem što bolje prezentacije naših uređaja. To su mjesta susreta, kao i prezentacija koje realiziramo za naše poslovne partnere ali i mjesta susreta sa novim poslovnim partnerima.

Upravo na NORSHIPPING-u u Oslu ove godine predstavili smo naša nova riješenja za mjerenje nivoa na LNG I LPG tankerima, novu seriju uređaja u Ex izvedbi kao i nova riješenja i dizajn uređaja za upravljanje i kontrolu rada navigacijskih svjetala.

SMM 1

  

S obzirom da smo prvi već prije više od godinu dana certificirali i dobili MED certifakat za osjetnike prodora vode na putničkim brodovima sajmovi su jedan od bitnih mjesta prezentacije istih.

INLETEH d.o.o. je 2018. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ugovor je potpisan između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije s jedne strane i INELTEH d.o.o. kao korisnika bespovratnih sredstava s druge strane. Bespovratna sredstva dodjeljuju se u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Inelteh d.o.o. – Inovativna brodska elektronika “.

 

Nositelj projekta: INELTEH d.o.o.
Ukupna vrijednost projekta: 500.203,11kn
EU udio u financiranju projekta: 271.248,20 kn
Razdoblje provedbe: 01.03.2018.-01.08.2019.
Voditelj projekta: Jezerko Crnić, dipl. ing.

 

Opis projekta:

Zbog financijskih i drugih ograničenja domaćeg tržišta, samo poslovanje temeljeno na izvozu može dugoročno jamčiti održivi gospodarski rast poduzeća. Uočivši mogućnost plasmana svojih proizvoda na određena međunaronda tržišta u cilju postizanja rasta poduzeća, INELTEH d.o.o. sudjelovao je na međunarodnim sajmovima u Hamburgu (Njemačka) – „SMM“, Trondheimu (Norveška) – „Norfishing“ i Oslo (Norveška) – „Norshipping“ i to kao korisnik bespovratnih sredstava. Sudjelovanjem na navedenim sajmovima, podzeće je svoje promotivne aktivnosti usmjerila na segment brodske elektronike i mogućnost ulaska na tržište ostvarivanjem suradnje s velikim multinacionalnim tvrtkama te izravnim sudjelovanjem na sajmovima i programima.

 

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

1. Povećanje prihoda od prodaje

2. Povećanje prihoda od izvoza

3. Širenje poslovanja međunarodnom tržištu

Proizvodni nam je program veoma širok što nam s jedne strane osigurava stabilnost poslovanja ali istovremeno i veoma zahtjevan s obzirom na kompleksnost razvoja i proizvodnje. Da bi se primjenio na brodu svaki od tih uređaja mora imati certifkate i to često od više klasifikacijski društava što zahtjeva osim obimnih ispitivanja i velika financijska sredstva. Uređaji su nam certificirani po gotovo svim svjetskim klasifikacijskim društvima: CRS, BV, DNV-GL, ABS, Lloyd RMRS, CCS, MED a u najnovije vrijeme certifkacije su upotpunjene i japanskim NK Class. Za Ex verzije uređaje novi ATEX certifkati je upravo realiziran.

 

Proizvodni program kao plod vlastitog razvoja podijeljen je u četiri grupe i nalazi primjenu na svim vrstama brodova:

  1. Signalizacija - Elektroničke sirene i ostale sirene opće namjene, specijalni semafori za signalizaciju alarma strojarnice, semafori u Ex izvedbi, bljeskalice, zvučna i svjetlosna signalizacija za alarmiranje raznih alarma (prodor vode, požar, gašenje požara, opći alarmi i sl.).
  2. Navigacija - Paneli i kontroleri navigacijskih i signalnih svjetala, alarmni sustav navigacijske straže na mostu, pozivni sustavi za bolnice i potrebe invalida, ledenice, interna brodska komunikacija koja uključuje komandno-povratni razglas i javni razglas s uređajem za alarm napuštanja broda.
  3. Automatika - Mikroprocesorske alarmne jedinice za dojavu alarma i indikaciju stanja različitih sustava automatike, pomoćni strojni telegraf, te uređaj za dojavu požara.
  4. Mjerenje i detekcija razine tekućina - Magnetski prekidači razine za detekciju nivoa tekućina, magnetski mjerači za kontinuirano mjerenje razine tekućine, alarmni sustav za visoki nivo tekućine u tankovima tereta, magnetski prekidači razine u specijalnoj izvedbi (za temperature do 300°C), za primjenu na bitumen tankerima, alarmni sustavi prodora vode, te sustavi za mjerenje i indikaciju razine balastnih i servisnih tankova.

Vlastiti razvoj, projektiranje i proizvodnja rezultirali su visokim postotkom izvoza blizu 80% ukupnog prihoda te ima tendenciju rasta. Izvoz u Norvešku, Švedsku, Dansku, Nizozemsku, Poljsku, Tursku, Njemačku,SAD, Italiju je značajan ali i konstantna prisutnost na tržištima Kine, Indije, Singapura i naročito Japana. Imamo nekoliko predstavništava po svijetu: Nizozemska, Turska, Rusija, Indija, Italija.

Postali smo i kooperanti i podisporučioci velikih svjetskih firmi kao što su Emerson Process Management iz Švedske, Kongsberg Maritime iz Norveške, Glamox iz Norveške.

Sve navedeno nas sve čvršće pozicionira na svjetskom pomorskom tržištu kao proizvođača brodske elektroničke opreme.

inelteh

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.