Rok do kraja svibnja

Raspisan natječaj za Književnu nagradu Drago Gervais

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Nagrada se dodjeljuje za najbolje neobjavljeno književno djelo (roman, zbirka pjesama, zbirka novela, drama i drugo) i za najbolje objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika



ZAGREB Odbor Književne nagrade Drago Gervais raspisao je Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2019., koju Grad Rijeka dodjeljuje za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva.


Nagrada se dodjeljuje za najbolje neobjavljeno književno djelo (roman, zbirka pjesama, zbirka novela, drama i drugo) i za najbolje objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika.


Nagrada se u obje kategorije sastoji od novčane nagrade (u svakoj kategoriji 20 tisuća kuna neto) i posebnog priznanja.




U kategoriji neobjavljenog književnog djela autoru pripada i pravo na objavljivanje književnog djela na teret proračunskih sredstava Grada Rijeke.


Ako je nagrađeno književno djelo rad više autora, svakom nagrađenom autoru dodjeljuje se posebno priznanje, a iznos novčane nagrade dijeli se na jednake dijelove.


Za nagradu u kategoriji neobjavljenoga djela predaju se anonimni rukopisi, a u kategoriji za objavljeno djelo, knjige objavljene u razdoblju od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine.


Rukopisi i knjige dostavljaju se na adresu: Odbor Književne nagrade Drago Gervais, c/o Gradska knjižnica Rijeka, M. Gupca 23, 51000 Rijeka.


Rok za predaju radova je 31. svibnja 2019., a rezultati natječaja bit će objavljeni do 30. rujna na web-stranici Grada Rijeke i Gradske knjižnice Rijeka koja provodi postupak biranja i objave pobjedničkog djela.