Novo iz Planetopije

Praktični priručnik kako pronaći smisao i radost na poslu

Portal Novilist.hr

S naslovnice

S naslovnice

Gotovo pola života provedemo na poslu, ali kako zapravo provodimo to vrijeme?



Posao – Kako pronaći smisao i radost u svakodnevnim obavezama, nova je knjiga u izdanju Planetopije, autor koje je Thich Nhat Hanh, jedan od najpoznatijih duhovnih učitelja na svijetu.


U ovoj nas knjizi poučava kako drevne budističke prakse prilagoditi modernom poslovnom životu. Disanje, meditacija, pozorno slušanje, suosjećanje i još puno toga mogu nam biti od velike pomoći u svakodnevnom radu i komunikaciji s kolegama i obitelji. Uz ove ćemo mudre savjete raditi učinkovitije, donositi više dobra sebi i okolini, a doživljavati manje stresa i više uživati u svome poslu.  Način na koji živimo svoj život i zarađujemo za njega presudno je važan za našu radost i sreću. Gotovo pola života provedemo na poslu, ali kako zapravo provodimo to vrijeme? Posao koji obavljamo odraz je našeg čitavog bića, on može biti sjajno sredstvo za izražavanje naših najdubljih težnja, izvor duhovne hrane, mira, radosti, preobrazbe i iscjeljenja. S druge strane, posao koji obavljamo i način na koji ga obavljamo može prouzročiti i mnogo patnje.

Ono što činimo sa svojim životom te jesmo li svjesni ili nismo određuje koliko ćemo mira i radosti stvoriti. Ako svjesno pristupamo svakom trenutku, ako prakticiramo svjesnost u svemu što činimo, naš nam posao može pomoći ostvariti naš ideal življenja u skladu s drugima i njegovanja razumijevanja te suosjećanja. 


Thich Nhat Hanh je vijetnamski učitelj i budistički redovnik, pjesnik, učenjak i mirovni aktivist kojeg je Martin Luther King nominirao za Nobelovu nagradu za mir. Autor je brojnih uspješnih knjiga poput bestselera “Mir je svaki korak” i “Umijeće komuniciranja”, nedavno prevedenog u izdanju Planetopije.  




Posao je praktični priručnik za one koji žele zadržati zdrav razum i smirenost na poslu. Volim ljepotu jednostavnosti njegovog učenja i jasnoću koju donosi mojem umu“, napisao je BJ Gallagher, koautor knjige Being Buddha at Work.