Knjige

Počinje 42 izdanje Interlibera: Dolazi 380 izlagača iz trinaest zemalja

Davor Mandić



Četrdeset drugi međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, koji okuplja najvažnije nakladnike i knjižare, održat će se od 12. do 17. studenoga na Zagrebačkom velesajmu. Svečano otvorenje bit će 12. studenoga u 11 sati u 6. paviljonu ZV-a, a sajam će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, navodi se u priopćenju ZV-a.


Peti, šesti i sedmi paviljon te Kongresnu dvoranu Velesajma ispunit će više od 380 izlagača iz 13 zemalja – Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije, Velike Britanije i Sjeverne Irske. Ove godine, naglašava organizator, bilježi se povećanje broja izlagača za 18 posto, a izložbenog prostora za pet posto.


Posjetitelje očekuju predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni program te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara. Premium program će ugostiti poznate pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene. Novost Premium projekta je Interliberova slušaonica audioknjiga.




Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera je »Znanje i učenje« pa će se u Kongresnom centru ZV-a održavati Sajam hrvatskog obrazovanja, Sajam svjetskog obrazovanja i konferencija »Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska«, a predstavit će se više od 50 izlagača iz Hrvatske i svijeta.