Besplatne elektroničke knjige: Utrostručen broj korisnika u doba pandemije



ZAGREB – Projekt Besplatne elektroničke knjige, koji čitateljima online donosi probrane naslove suvremene hrvatske književne produkcije, u ožujku je utrostručio broj korisnika u ožujku, a čitanost besplatnih naslova je udvostručena.


 


“Čak 151.933 korisnika je tijekom ožujka online čitalo 20.097 besplatnih e-knjiga, a njih još 13.503 preuzelo je na svoje uređaje, što ukupno iznosi 33.600 besplatnih e-knjiga”, izvijestio je voditelj projekta, književnik Krešimir Pintarić.




 


U usporedbi s prošlogodišnjim ožujkom, kad je 51.143 korisnika online čitalo 9.002 besplatne e-knjige te njih još 6.876 preuzelo na svoje uređaje, što znači da je ukupno bilo čitano 15.878 e-knjiga, broj korisnika je utrostručen, a čitanost udvostručena, dodao je.


 


Najčitaniji pjesnički naslov u ožujku bio je “Tri jeseni“, izbor iz poezije Ane Ahmatove u prijevodu Fikreta Cacana s 550 čitatelja, a najčitaniji prozni naslov roman „U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo“ Krešimira Pintarića s 1.164 čitatelja.


 


Najčitaniji esejistički naslov bio je “Razumijevanje filma“ Hrvoja Turkovića s 1.349 čitatelja. Od publicističkih naslova najčitaniji su bili “Zapisi iz treće kulture“ Darka Polšeka s 1.964 čitatelja, a najčitaniji teorijski, ujedno sveukupno najčitaniji naslov, bile su “Filmske vrste i rodovi“ Nikice Gilića s 2.594 čitatelja.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.