Različitost obogaćuje živo

Praizvedba u Gradskom kazalištu lutaka: “Wanda LaVanda” ispraćena toplim pljeskom

Davor Mandić

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Wanda je na pozornici oživjela u režiji mlade redateljice Morane Dolenc, koja je rekla da se nada da će se najmlađi gledatelji pronaći u ovčici Wandi te shvatiti zašto je važno biti kao Wanda – ovčica koja je drugačija od drugih, ali prihvaća svoju individualnost i traži svoje mjesto pod suncem



RIJEKA Kazališnu sezonu koja propituje »druge i drugačije« Gradsko kazalište lutaka Rijeka nastavlja postavljanjem teksta »Wanda LaVanda« mlade riječke autorice Jelene Tondini, koji tematizira različitost, ali ovaj put u životinjskom svijetu. Kako naglašava ravnateljica GKL-a Magdalena Lupi Alvir, tekst, koji će biti praizveden u petak, 27. prosinca u 18 sati, govori da nam različitost obogaćuje život, što je važna poruka za najmlađe, ali i za sve ostale.


Wanda je na pozornici oživjela u režiji mlade redateljice Morane Dolenc, koja je rekla da se nada da će se najmlađi gledatelji pronaći u ovčici Wandi te shvatiti zašto je važno biti kao Wanda – ovčica koja je drugačija od drugih, ali prihvaća svoju individualnost i traži svoje mjesto pod suncem.


U »projekt« »Wande Lavande« uključena je i Gradska knjižnica Rijeka, odnosno Dječji odjel Stribor, u kojem će danas u 17 sati biti predstavljena slikovnica »Wanda LaVanda«.U predstavi sudjeluju glumci Zlatko Vicić, Petra Šarac i Vanja Jovanović, a po prvi put s riječkim lutkarima surađuju Anita Valo i Meri Jaman iz benda Meritas, koje su skladale originalnu glazbu.