Završnica

Natječaj za nagradu Hrvatskog društva pisaca: Odabrani polufinalisti “Kamova”

Jasmin Đečević

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović



RIJEKA Žiri Nagrade Janko Polić Kamov u sastavu Zoran Ferić, Sonja Manojlović, Željka Matijašević, Zoran Roško i Velimir Visković, odabrao je jedanaest polufinalista Nagrade Janko Polić Kamov, koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku, priopćeno je iz Hrvatskog društva pisaca.


Na natječaj je pristiglo 95 knjiga objavljenih u razdoblju od 1. srpnja 2017. do 30. lipnja 2018, a polufinale su ušli: Dubravko Detoni »Krajobrazi nakon čitanja Andersena«, Drago Hedl »Vrijeme seksa u doba nevinosti«, Monika Herceg »Početne koordinate«, Dorta Jagić »Veće od kuće«, Dražen Katunarić »Znak u sjeni«, Igor Mandić »Predsmrtni dnevnik«, Miroslav Mićanović »Obrt za pranje perja«, Jurica Pavičić »Crvena voda«, Marko Pogačar »Zemlja Zemlja«, Marina Šur Puhlovski »Igrač«, Vjeran Zuppa »Silvestar Kristijan«.


Nagradu, koja će biti dodijeljena 6. prosinca u Zagrebu, je ustanovilo Hrvatsko društvo pisaca 2014. godine, a kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, ali i inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu, navode iz HDP-a.