Otvorena 65. godišnja izložba HDLU-a Rijeka

Nagrađen »Thetadrom« Zdravka Milića

Kim Cuculić

Riječ je o žiriranoj izložbi, a radove je selektirao Andrej Medved koji potpisuje i tekst u izložbenom katalogu.



RIJEKA Labinski umjetnik Zdravko Milić dobitnik je nagrade na 65. godišnjoj izložbi Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, što je otvorena u Galeriji »Kortil«. Milić je nagrađen za triptih »Thetadrom« izrađen u tehnici tuša na papiru. Nagrada je samostalna izložba.


Na otvorenju se u ime galerije »Kortil« obratila Jolanda Todorović, dok je ispred riječkog HDLU-a Damir Šegota istaknuo da je specifičnost ovogodišnje izložbe u njenim likovnim disciplinama – to su crtež i grafika.


Prije Rijeke izložba je gostovala u Crnoj Gori, a suorganizator je Zajednica Crnogoraca Primorsko-goranske županije. Izložba je bila postavljena u Galeriji »Ilija Šobajić« u Nikšiću te u Galeriji »Buća« u Tivtu.




Riječ je o žiriranoj izložbi, a radove je selektirao Andrej Medved koji potpisuje i tekst u izložbenom katalogu. Na izložbi sudjeluju: Đanino Božić, Dragan Karlo Došen, Dunja Demartini, Alma Dujmović, Emilija Duparova, Silvija Đolonga, Maja S. Franković, Igor Gržetić, Sanja Ipšić- Randić, Melinda Kostelac, Andrej Kurtin, Letricija Linardić, Zdravko Milić, Goran Nemarnik, Ambroz Oroši, Zvonimir Pliskovac, Izabela Peculić, Tanja Pećanić, Vjekoslav Vojo Radoičić, Sanja Švrljuga Milić, Emanuela Santini, Goran Štimac i Celestina Vičević.


O nagradi je odlučivao stručni žiri u sastavu Zrinka Kralj (predsjednica), Nika Rukavina i Dražen Filipović Pegla. U užem izboru bili su Alma Dujmović, Đanino Božić, Letricija Linardić, Igor Gržetić i Emanuela Santini, ali se žiri složio da nagradi rad Zdravka Milića.


Izložba je otvorena do 21. rujna.