Opatijska umjetnica

Izložbe u dvije galerije: Yasna Skorup Krneta izlaže u Kortilu i u Kloviću

Nela Valerjev Ogurlić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA Opatijska umjetnica Yasna Skorup Krneta obilježit će 50. obljetnicu umjetničkog rada i 70. obljetnicu rođenja izložbom »50 godina nakon«, koja će se održati u dvjema riječkim galerijama – Galeriji Kortil i Galeriji Juraj Klović. U Galeriji Kortil bit će do 30. rujna predstavljeni rani radovi umjetnice i ciklus »Istra magica«, a u Galeriji Juraj Klović od 20. rujna do 5. listopada radovi nastali u zadnjem desetljeću: instalacije, objekti, produkt-dizajn…


Izložba je nastala u suradnji Galerije Kortil i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, a kustosica i autorica koncepcije je Branka Arh. Kako se ističe u najavi organizatora, crteži, ulja, asemblaži, objekti, instalacije i brojni projekti otkrivaju Yasnu kao radoznalu umjetnicu. Njezin višedesetljetni intelektualni i umjetnički angažman obuhvaća bavljenje organizacijom izložbi, prezentacijom i realizacijom projekata, predlaganje različitih kulturnih manifestacija te rad u mirovnim i ženskim organizacijama.


Po završetku Škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu, upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje i diplomirala 1971. godine.




Službeno otvaranje izložbe najavljeno je 20. rujna u 19.30 sati u Galeriji Kortil.