Uspomene iz djetinjstva

Izložba Daše Milatić u galeriji Bruketa

Svjetlana Hribar

Daša Milatić prigrlila je silinu boje kao svoj izraz, piše u katalogu izložbe, koji predstavlja izbor od jedanaest radova, od kojih svaki ima svoju priču



RIJEKA U Galeriji Bruketa 2 na Sušaku otvorena je još jedna izložba – dvadeseta po redu! Ovog puta svoje uspomene iz djetinjstva izlaže splitska slikarica Daša Milatić. 


 – Ovaj mali prostor, koji je i nas same iznenadio svojim mogućnostima i odjekom u javnosti, najmanje jednom mjesečno otvara svoje zidove umjetnicima koje s najvećim zadovoljstvom preporučamo publici, rekla je galeristica Vedrana Bruketa, napominjući da je održavanje aktivnima dvaju prostora u gradu – Male galerije i Bruketa 2 – angažman za čitavu obitelj.


Daša Milatić prigrlila je silinu boje kao svoj izraz, piše u katalogu izložbe, koji predstavlja izbor od jedanaest radova, od kojih svaki ima svoju priču.




Slikarica je posjetiteljima na otvaranju otkrila koja je situacija prethodila svakom od izloženih radova, pa smo saznali da su to uglavnom uspomene na baku, objede u obiteljskom domu, ali i prijatelje koji joj nedostaju.


Daša Milatić na slikama pokazuje majstorstvo velikih ploha boje, intimističkog kolorizma, ostvarujući s promatračima ugođaj prijateljskog razgovora, ponuđene privatnosti.