Riječki glazbenik

Damir Urban se oglasio na Facebooku: Objasnio zašto nije sudjelovao u programu otvaranja EPK-a

P. N.

Damir Urban / Foto: S. DRECHSLER

Damir Urban / Foto: S. DRECHSLER



Poznati riječki glazbenik Damir Urban na svojem se Facebook profilu oglasio povodom otvaranja riječkog EPK-a.


Istaknuo je svoj ponos tim danom, posebno pohvalivši Zorana Prodanovića Prlju, ali i napisao kako ga mnogi pitaju zašto i on nije bio dio službenog programa. Stoga je odlučio


Njegov post prenosimo u cijelosti.




“rijeka je u subotu postala europskom prijestolnicom kulture. moram reci da je taj dan bilo posebno lijepo biti ovdje, ne samo kao svjedok, vec i kao ponosni gradjanjin ovoga grada. mislim da je samo otvaranje bilo vise nego uspjesno. posebno bih izdvojio svog kolegu zorana prodanovica prlju. trenutno ne mogu zamisliti da bi itko bolje od njega izveo sam cin vodjenja zavrsne ceremonije.


medjutim, ovaj post ne pisem samo zbog cestitki i pohvala, vec i da bih objasnio jednu situaciju. naime, primio sam (od inboxa, komentara, prolaznika, poznanika) puno upita zasto me nije bilo u programu otvaranja, a onda i komentare kako je to sigurno bio neki moj statement, moja odluka, kako netko nije ispunio moje uvjete ili da sam bahato odbio sudjelovatii u programu.


mene u programu otvorenja u hnk ivana pl. zajca, kao ni u luci, nije bilo jer me nitko iz epk nije, kao autora i glazbenika, pozvao da u njemu sudjelujem, a niti da mu prisustvujem.


i to je sasvim u redu. ljudi u organizaciji epk-a u krajnjoj liniji i postoje zato da bi odabrali i uredili program prema vlastitom nahodjenju, ukusu i zelji, da bi zvali autore i izvodjace, pa i goste, koji ce program stvarati i koji ce u programu (otvaranja) epk sudjelovati.


postujuci to, a istovremeno podrzavajuci kako svoj grad, tako i sam projekt, otvaranju sam prisustvovao, kao i tisuce mojih sugradjana, na nista manje primjeren nacin, sa svojom obitelji, u publici.


epk ne traje samo jedan dan, dana ce biti jos puno. vjerujem da ce dobrih projekata i dogadjanja biti mnogo i zelim nam svima nezaboravnu epk godinu koja je pred nama.”, napisao je Damir Urban na svom Facebook profilu.