Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Reagiranje

Poropat: 'Jovanović ne razumije kako politika funkcionira u naprednim demokracijama'

Poropat: 'Jovanović ne razumije kako politika funkcionira u naprednim demokracijama'
Poropat: 'Jovanović ne razumije kako politika funkcionira u naprednim demokracijama'
Autor:
Objavljeno: 15. lipanj 2018. u 9:45 2018-06-15T09:45:06+02:00

HNS-ov Andrej Poropat reagirao je na intervju Željka Jovanovića, kojeg je jučer objavio Novi list.

Poštovani,

molim vas da u svome mediju objavite reagiranje na izjave Željka Jovanovića koje je dao Novome listu, 14. lipnja 2018.

Nastavno na frustriran ton g. Željka Jovanovića kojim se osvrnuo na odluku riječkog HNS-a da doprinese boljim građanskim i političkim procesima u Rijeci, imamo potrebu kazati da nam je žao što je dotični uopće trošio svoju energiju na riječke HNS-ovce ispaljujući potpuno deplasirane i već, bit ćemo se slobodni izraziti - ofucane izjave.

Pomalo je tragično, a najviše je smiješno da ovakve izjave dolaze od Jovanovića koji je svojevremeno izjavio da u ministarstvo, na čelu kojeg nije postigao nikakve rezultate, neće na posao dolaziti s kočijom. Naime, dotični je tako pravdao činjenicu da će za službeno vozilo dobiti Audi A6 vrijedan gotovo 700 tisuća kuna! Istovremeno, danas je na njegovom mjestu upravo HNS-ova Blaženka Divjak koja je odradila ono što nitko unatrag deset godina, uključujući i samog Jovanovića, nije odradio - dovela je napokon kurikularnu reformu u školske klupe.

Jovanović je tipičan političar starog kova koji očito ne razumije kako politika funkcionira u naprednim demokracijama gdje je važno da društvo ide naprijed, a ne lijevo ili desno. Još i više, njegove izjave pokazuju da on značajnije ne razumije niti elementarne političke teze gdje HNS kao liberalna stranka centra ima jednaku udaljenost i od lijevih i od desnih pa, prema tome, ima i jednake mogućnosti na obje strane spektra.

Da je ovaj sada već marginalan član i vlastite stranke češće u rodnome gradu nego u Zagrebu sigurni smo da mu ne bi promaknulo da su riječki HNS-ovi vijećnici motivirani isključivo za rad i konkretne rezultate prema svojim sugrađanima te da im je pritom manje važno hoće li do te rezultate u ovome momentu ostvarivati kao kao dio vlasti ili kao dio opozicije. Iako, logika nalaže da je to, dok god se okolnosti ocjenjuju pozitivnima, kudikamo lakše uz vlast. 

Naši vijećnici u Rijeci nemaju hipoteke u svojim političkim i profesionalnim poslovima, nemaju oholih ambicija i, ono najvažnije, za razliku od mnogih pred javnosti nemaju skrivenih motiva za svoje postupke niti su ih ikada imali bez obzira na političke pozicije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.