Neredi u Velikoj Britaniji

Preminula prva žrtva, Cameron šalje 16 tisuća policajaca na ulice Londona

Hina

Dvadesetšestogodišnji muškarac koji je pronađen ranjen u svom automobilu u Croydonu u južnom Londonu preminuo je, objavila je u utorak policija



Britanski premijer David Cameron izjavio je u utorak da će za četvrtak sazvati izvanrednu sjednicu parlamenta zbog nemira koji su Londonom bjesnili treću noć zaredom.


»Jasno i glasno, ovo je kriminal«, rekao je Cameron novinarima pred uredom u Downing Streetukamo se vratio s godišnjeg odmora u Italiji.


»Građani ne trebaju sumnjati da ćemo učiniti sve kako bi ponovno uveli red na britanske ulice«, istaknuo je.




Po njegovim riječima, oko 16.000 policijaca bit će u utorak navečer raspoređeno po ulicama Londona. U ponedjeljak ih je bilo 6.000 nakon čega su stigla pojačanja iz svih dijelova zemlje.


»Jasno je da moramo učiniti više, poslati na ulice puno više policije i pojačati njihove akcije«, rekao je Cameron. »To su odvratni prizori…jasno i glasno, to je kriminal kojem se moramo suprotstaviti i poraziti ga«, naglasio je.


Prva žrtva nereda


Dvadesetšestogodišnji muškarac koji je pronađen ranjen u svom automobilu u Croydonu u južnom Londonu preminuo je, objavila je u utorak policija.


Radi se o prvoj žrtvi nereda koji su počeli tijekom vikenda u Londonu te su se u međuvremenu proširili i na druge britanske gradove.


Žrtva čije ime nije objavljeno pronađena je u ponedjeljak navečer pogođena hicem iz vatrenog oružja i »hospitalizirana je u teškom stanju«.