Otkazali motori

Merkel za dlaku izbjegla pad helikoptera

Hina

Uzroci zatajivanja motora nisu jasni, ali stručnjaci isključuju sabotažu, a njemačke savezne službe otvorile su istagu



Njemačka kancelarka Angela Merkel »za dlaku« je izbjegla pad helikoptera, kojem su, kako u nedjelju piše list »Bild am Sonntag«, otkazali motori pa je na 1. 600 metara počeo gubiti visinu, tako da su piloti tek nekoliko stotina metara iznad zemlje uspjeli ponovo pokrenuti elisu i izbjeći pad.


Uzroci zatajivanja motora nisu jasni, ali stručnjaci isključuju sabotažu, a njemačke savezne službe otvorile su istagu, piše list pozivajući se na policijske izvore. Helikopter tipa »Superpuma 332« gotovo je nov, nabavljen je u prosincu prošle godine.


»Bila je to vrlo neugodna situacija, kad oba motora zakažu jedan za drugim«, rekao je neimenovani njemački savezni policajac listu. »Posada je djelovala točno prema pravilima postupanja u takvim situacijama i uspjela je ponovo pokrenuti motore«.




Incident se dogodio u srijedu navečer, na putu do Oberschleissheima gdje je kancelarka trebala sudjelovati u predizbornoj kampanji. Nakon što su uspjeli pokrenuti motore, piloti su prizemljili u najbližoj zračnoj luci, Augsburgu.