Zapadni ulaz u grad prvi na redu

Rotori rješavaju prometne probleme u Crikvenici

Anto Ravlić

Kružni tokovi trebali bi osvanuti na zapadnom ulazu u grad, na istočnom ulazu u  Jadranovo i na ulazu u Selce. Rotor kod crpke »Šegon« mogao bi niknuti u sljedećih  godinu dana  



Iznad Jadranova planira se uređenje info punkta Grada Crikvenice 



Jedan krak koji će voditi od kružnog toka posebno će razveseliti Crikveničane, jer će im se napokon omogućiti da se na  zapadnom ulazu uključuju na zaobilaznicu. Dosad se prema Selcu i  Novom Vinodolskom moglo isključivo kroz centar Crikvenice, što je  oduzimalo vremena i stvaralo nepotrebne gužve.


Takva solucija će zaista biti spasonosna nakon što se izgradi trgovački centar Konzuma na  četiri kata, jer bi bez tog izlaza kolone kamiona koje će opskrbljivati trgovački centar morale kroz centar Crikvenice.


Selce bi trebalo dobiti novi ulaz s magistrale. Razmišljalo se o nadvožnjaku koji bi znatno pojednostavio ulaz i skratio neopisive gužve  koje se stvaraju pri izlazu uz Selca tijekom turističke sezone. Od nadvožnjaka se ipak odustalo jer njegova izgradnja traži puno prostora i  zadiranje u privatne posjede. Tako će se na ulazu u Selce izgraditi  kružni tok koji će znatno povećati protočnost prometa.Niti Jadranovo neće ostati bez kružnog toka, koji će osvanuti na istočnom ulazu.



Najprije će doći na red zapadni ulaz u Crikvenicu kojega će bitno  odrediti gradnja velikog trgovačkog centra 




Njime će se riješiti danas neadekvatan prilaz Smokovu.  Prostora ima sasvim dovoljno da se izgradi odgovarajući kružni tok na  magistrali, kojom se na tom dijelu često vozi znatno iznad dozvoljene  brzine.          U Crikvenici se planira i uređenje spoja Ulice kralja Tomislava s naseljem Sopaljska, no na tom potezu neće biti velikih izmjena.


Iznad Jadranova, na nasipanom platou kod križanja s cestom za  Šmriku, trebao bi se urediti info punkt Grada Crikvenice. Na mjestu s  kojeg puca prekrasan pogled na Jadranovo i Krk postavio bi se kiosk i  uredilo više parkirnih mjesta.  


– Pokušali smo kroz idejnu studiju koja je obradila problematična  raskršća na području grada vidjeti što je realno, a što nije, kaže zamjenik gradonačelnika Crikvenice Veselko Mutavgjić.