Maslinar osmislio originalan otočki suvenir

Krčko maslinovo ulje Goran Marević obogatio listićima 24-karatnog zlata

Mladen Trinajstić

Zlatom obogaćeno ulje u trolitarskoj boci cijenom dostiže vrijednost od 1.500 kuna, ali će se "zlatne kapi" nuditi i u manjim, i cijenom prihvatljivijim, pakiranjima



U istom je tonu protekla i druga krčka manifestacija –  “Drobnica Fest”, sad već tradicionalna županijska smotra maslinara i  njihovih ulja koju su u samom centru grada Krka upriličili članovi  sve brojnije i organiziranije udruge Drobnica. Krčki su maslinari uz  predstavljanje, međusobno uspoređivanje, ocjenjivanje i nagrađivanje  ponajboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja 51 sudionika festivala u cocktail baru Volsonis upriličili i  okrugli stol na kojemu je govora bilo o nastojanjima sustavnog zbrinjavanja komine maslina, ali i prezentaciju novog, originalnog i vrijednog  proizvoda. Tajnik Drobnice Goran Marević zajedno sa direktoricom TU  TZG Krka Natašom Jurinom ondje je javnosti prvi put predstavio  novu, ekskluzivnu liniju krčkog maslinovog ulja obogaćenu listićima 24-karatnog zlata. 


– Tim postupkom zlatne kapi krčkog maslinovog ulja doslovce postaju zlatne, naglasila je Jurina zadovoljna spoznajom da se već zaživjele  aktivnosti promocije krčkog maslinarstva i kroz ovako originalne proizvode sve više okreću ka marketinško-promidžbenim sferama koje, uvjerena je, pomažu lokalnom maslinarstvu, ali i turizmu. 


– Ovim sam proizvodom ponajprije želio stvoriti ekskluzivan autohtoni krčki suvenir, proizvod kakav će vjerujem mnogi htjeti ponijeti kao  uspomenu iz ovog grada, prenio nam je Marević dodavši kako zlatom  obogaćeno ulje u trolitarskoj boci koje je prvi put predstavio cijenom dosiže vrijednost od kojih 1.500 kuna. Naravno, nove “zlatne kapi”  neće se nuditi u tako velikom pakiranju. Zainteresiranima ću taj jestivi  proizvod punuditi u znatno manjem i cijenovno prihvatljivijem izdanju, naglasio je krčki maslinar dodavši kako vjeruje da će se sličnim  metodama osmišljavanja originalnih, s Krkom povezanih suvenira prikloniti i ostali krčki maslinari.