Milijunska investicija u Vinodolu

Bivša tvornica u Grižanama postaje hotel sa četiri zvjezdice

Mira Krajnović Zeljak

Zdravko Bilandžija iz Zagreba, nekadašnji televizijski redatelj, objekt je kupio u ožujku 2010., predao zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole i očekuje da će gradnja uskoro početi



GRIŽANE  U nekadašnjem pogonu tvornice Kamensko u centru Grižana iduće godine bit će izgrađen i otvoren luksuzan hotel, kategorije četiri zvjezdice. Naime, objekt je u ožujku 2010. kupio Zagrepčanin Zdravko Bilandžija koji kaže da su svi imovinski i pravni odnosi riješeni te je predan zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole.



Sretni smo da se našao investitor jer je taj pogon često istican kao objekt koji svojim ruševnim izgledom narušava izgled centra Grižana - Ivica Crnić, načelnik Vinodolske općine





– Hotel će najvjerojatije biti u jednom dijelu za turiste, a djelomično i za stalne goste u “zlatnoj dobi”, kako je to uobičajeno u svijetu. Tražimo bankarske suinvestitore ili poslovne partnere – kaže Bilandžija, dodajući da ga je u Vinodol i Grižane privukala ljepota kraja i sadržaji koji se mogu gostima pružiti za aktivan odmor, od planinarenja, lova, ribolova, šetnje, biciklizma i, što je značajno, zdravog spavanja. Grižane su samo nekoliko kilometara udaljene od mora i taj spoj zelenog Vinodola i morske obale privući će turiste da svoj odmor odaberu u tom starom frankopanskom gradiću u srcu Vinodolske doline.


– Investicija se procjenjuje na milijun eura, bez opreme hotela. Objekt ostaje u istim gabaritima kao i do sada, imat će 1.900 četvornih metara bruto, odnosno 1.560 kvadrata neto površine. Imat će 27 soba, kuhinju, restoran, kafić, bazen, a vlasnik planira od Hrvatskih šuma zatražiti na pedeset godina koncesiju na prostor iz hotela, gdje bi se uredio vrt s maslinama i ostalim mediteranskim raslinjem. – Moj projekt su podržali i u Vinodolskoj općini – kaže Zdravko Bilandžija, nekadašnji televizijski redatelj.


Inače, to će biti drugi hotel u Vinodolskoj općini. Prije nekoliko godina u Triblju je otvoren manji ethno hotel Balatura, koji radi čitave godine, a gosti ga biraju upravo radi autohtone primorske arhitekture i uređenosti te okoliša i mira koji im daje za odmor.