Četvrtak, 11. veljače 2016.
Nacionalni park bilježi rekord

Plitvička jezera lani posjetila 981 tisuća gostiju

Veliki slap okovan ledom/ A. Bionda
Veliki slap okovan ledom/ A. Bionda
Autor: HINA
Objavljeno: 4. siječnja 2011. u 10:25

Plitvički hoteli ostvarili su 230.000 noćenja, a najviše gostiju došlo je iz Njemačke, Italije i Francuske. U skupnim posjetama Plitvicama najveću godišnju stopu rasta od gotovo 40 posto bilježe gosti iz Japana

GOSPIĆ Nacionalni park Plitvička jezera ostvario je u prošloj godini rekordne turističke rezultate po broju dolazaka i noćenja – posjetila ga je 981.000 gostiju, što je pet posto više od ukupne posjete zabilježene 2009. godine, objavio je danas Odjel za odnose s javnošću Nacionalnog parka.
Plitvički hoteli ostvarili su 230.000 noćenja, a najviše gostiju došlo je iz Njemačke, Italije i Francuske. U skupnim posjetama Plitvicama najveću godišnju stopu rasta od gotovo 40 posto bilježe gosti iz Japana.
U 2010. godini Plitvice su ostvarile ukupno 50 milijuna kuna dobiti.
Plitvice su zabilježile dobru posjetu i za Novu godinu, a u višednevnim aranžmanima u Nacionalnom parku boravilo je 500, uglavnom domaćih gostiju. 

Komentari

1
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • Plitvice
  Plitvice   Objavljeno: 5. ožujka 2012. u 20:06

  Zanimljivo bi bilo saznati za ljubitelje Plitvickih jezera Koliki su kapaciteti triju hotela na Plitvicama ili nam prikazati stopu izbukiranosti istih.
  Smatramo da bi ovo nase bogom dano svijetsko cudo priorode moralo biti sveopca briga Hrvata i zahtjevamo transparentnost u poslovanju. Slijedeci koraci Ljepe nase kada su Plitvice u pitanju morali bi voditi k nadoknadi ili povracaju oduzetog privatnog zemljista posle drugog svetskog rata, a potom odvajanje
  Plitvickih jezera od hotelskog kompleksa tri nerentabilna hotela na nivou najobicnijih birtija.
  Odnos zaposlenih koji se brinu o parku i zaposlenih u hotelima i ostalim sadrzajima 100 : 700 jasno govori
  gdje odlazi novac od ulaznica. Na taj nacin je interes i podsticaj na vodjenju brige i rad na uredjenju i poljepsalju Plitvickih jezera ravan nuli. Glavni interesd je usmjeren na naplatu ulaznica i promjet u gastronomiji i hotelijerstvu. Da od 60.tih godina do danas nije napravljen sustav za prihvat i preciscavanje otpadnih voda je najbolji dokaz koliko nam je stalo do ekoloski ugrozenih plitvickih jezera. Ocekujemo promjene nakon sto je gospodja Ministrica Holy preuzela brigu od ministarstva kulture.
  Svojatati porast broja posjetilaca od strane uprave kao svoj poslovni uspjeh je prikrivanje niza nedostataka, indolentnosti i indiferentnosti u odnosu na ovaj bogom nam dani dragulj.
  Neka se javi rendzer koji zna iz mjesta nabrojiti svih 16 jezera, pa cete imati razlog njihovomu skrivanju da ne bi morali pokazati svoje neznanje niti jednog evropskog jezika, a kamoli posjetiocu dati kakvu informaciju.
  Na Plitvicama ima nesluceno mnogo propusta i javasluka, kojemu je krivo upravo rukovodstvo Nacionalnog parka koje je bilo zapustilo i time posjetioce zakinulo za 10% Parka - cijeli kanjon Korane i sastavci su bili 35 godina nedostupni, cemu je izgleda nakon intervencije UNESCOa konacno dosao kraj.