Istraga maleverzacija s kupoprodajom nekretnina

Vinki Cetinski i dvama ortacima određen 48-satni pritvor

Ico Mikuličić

Osim bivše doministrice turizma i direktorice Končareve tvrtke u pritvoru su zadržani i Marin Sorgo i Romina Hrvatin. Danko Končar za sada bez komentara



PULA U Županijskom sudu u Puli, pred istražnim sucem Svetislavom Vujićem započela je istraga protiv pet osoba koje se sumnjiče za malverzacije oko kupoprodaje nekretnina na štetu poznatog biznismena Danka Končara. Ova istraga posljedica je kaznene prijave koju je u rujnu prošle godine podnio Končar smatrajući se prevarenim za desetke milijuna eura. Na čelu tih sumnji je nekadašnja zamjenica ministra turizma, poznata Vinka Cetinski koja je bila direktorica Končareve tvrtke što je za njega kupovala nekretnine za velike investicijske projekete u Istri. Vinka Cetinski supruga je pjevača Mirka Cetinskog i majka Tonyja Cetinskog. 



Malo više informacija, ali bezuspješno, pokušali smo dobiti od Danka Končara. Pitali smo ga kada je prvo posumnjao da su ga oštetili putem njegove tvrtke Kermas ulaganja, ako su ga uopće oštetili te o kojim je iznosima riječ. – Nažalost, istraga i dalje traje, prema tome ja u ovom trenutku kao oštećena stranka ne bih smio dati nikakve komentare. Ne mogu konkretno ništa odgovoritI, vezan sam tajnom, ali jednom drugom prilikom ću vam rado dati izjavu, kazao je Končar. (M. J.)


Vinka Cetinski je bila direktorica Končarove tvrtke Kermas ulaganja, Drago Radolović je trgovac nekretninama i vlasnik agencije Istra Bavaria Agentur, Željan Hrvatin je rovinjski odvjetnik, a Boris i Marin Sorgo su vlasnici rovinjske agencije za nekretnine preko koje su otkupljivana zemljišta.




Po procjenama upućenih ovo je samo početak velike afere i bit će još osumnjičenih pa čak i mnogo većih optužbi.


Kako je istraga na početku, u javnosti ima malo informacija o tome za što se sve optužuju privedeni i kolika je ukupna šteta. Uglavnom se polazi od nekih ranijih tvrdnji da je Končar u kupovinu nekretnina, uglavnom zemljišta za izgradnju luksuznih stancija, i drugog uložio i izgubio mnogo novca.