ATP Montreal

Dodig na Nadala, Čilić na Del Potra u 2. kolu

Hina

Karlović je svladao Argentinca Monaca, Čilić Talijana Seppija, a Dodig Francuza Chardya



MONTREAL Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig ostvarili su u ponedjeljak pobjede u 1. kolu ATP turnira u Montrealu. Čilić je svladao Talijana Andreasa Seppija sa 7-5, 6-4 dok je Dodig pobijedio Francuza Jeremya Chardya sa 6-3, 6-4.


U drugom kolu, već danas, našeg najboljeg tenisača čeka Argentinac Juan Martin del Potro, 19. tenisač svijeta, s kojim Čilić ima negativan omjer. U četiri međusobna susreta koliko su dio sada igrali, Argentinac je bio bolji tri puta, zadnji put ove godine na još jednom turniru iz Masters serije u Madridu. 


Ivana Dodiga čeka teži posao u drugom kolu gdje će se susresti s drugim tenisačem svijeta Španjolcem Rafaelom Nadalom. S njim je do sada igrao jednom i izgubio.


Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo bogatog ATP turnira u Montrealu nakon što svladao Argentinca Juana Monaca s 6:7 (2), 6:3, 7:6 (5) u dva i pol sata igre.


Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj u kojem je Karlović imao 15 as-servisa, devet lopti za obrat od kojih je iskoristio dvije, dok je na svoj servis ponudio samo jednu “break” priliku.




U 2. kolu Karlović će igrati s boljim iz dvoboja Nijemca Philippa Petzschnera i Francuza Gillesa Simona.