Projekt dramske škole "The Rijeka Youth Theatre"

»Without Hamlet«: što bi se dogodilo da Hamlet uzme slobodan dan?

Kim Cuculić



RIJEKA The Rijeka Youth Theatre, dramska škola na engleskom jeziku za djecu i mlade koja od prošlog ljeta djeluje u Rijeci, predstavit će se sa svojom prvom produkcijom. Riječ je o predstavi »Without Hamlet«, koja će biti prikazana 24. i 25. te 27. i 28. svibnja u 19.30 sati u prostoru Filodrammatice, uz titlovani prijevod na hrvatskom jeziku.


   »Without Hamlet« predstava je koja se dramaturški poigrava Shakespeareovom tragedijom »Hamlet«, istražujući što bi se dogodilo kad bi glavni lik odlučio uzeti slobodan dan. Na taj način dvadesetak mladih glumaca u dobi od 11 do 18 godina pokazuju da ono što je jednome tragedija, drugome može biti komedija. Predstava je plod višemjesečnog predanog rada mladih riječkih glumaca koji možda čine budućnost riječke kulturno-umjetničke scene.


   TRY theatre vode Ivan Verunica i Sierra Christianson, a trenutno okuplja 35-ero djece koja u riječkom kazalištu mladih čine prve korake na daskama koje život znače, učeći pritom i danas neophodan engleski jezik te vještine komunikacije nužne na budućem tržištu rada. Usporedno s produkcijom, od 24. do 28. svibnja, TRY theatre će ugostiti delegaciju kolega i polaznika iz Beograda, s kojima će zajednički raditi i izmijeniti dosadašnja iskustva. U The Rijeka Youth Theatreu ističu i podršku Grada Rijeke, kao i HNK Ivana pl. Zajca.




   Prve dvije večeri izvođenja, 24. i 25. svibnja, namijenjene su školskoj djeci i njihovim nastavnicima uz besplatan ulaz, dok je 27. i 28. predstava otvorena za građanstvo, uz cijenu ulaznice od 20 kuna.


   Voditelji TRY Theatrea vjeruju da Rijeku, svojim nastojanjima, osim grada rocka mogu učiniti i gradom glume, a sve zahvaljujući talentiranim mladim ljudima kojih u Rijeci ne nedostaje. Detalji o TRY Theatre-u i samoj predstavi dostupni su na web-stranici www.trytheatre.org.