Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1n
Sutra: 2° 2° 1n
15. prosinca 2018.
Bogat program

Otvoreno novo izdanje odlične manifestacije: Evo što donosi Festival znanosti u Rijeci

Foto: S. JEŽINA
Foto: S. JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 16. travanj 2018. u 17:24 2018-04-16T17:24:38+02:00

U Festival znanosti ove se godine uključilo više od 30 institucija te 22 dječja vrtića i 14 škola

Sigurno je da će i šesnaesti Festival biti zanimljiv, jer događa se na velikom broju različitih mjesta gdje će obuhvatiti velik broj sudionika, a posebno veseli činjenica da se više ne odvija samo u Rijeci, nego i u drugim gradovima i općinama – kazao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel otvarajući novo izdanje Festivala znanosti čija je naglašena tema »Otkrića«.

Gradonačelnik je kao posebnu vrijednost Festivala kojeg organizira Udruga »Zlatni rez« naglasio poticanje maldih na istraživanje, a tu najviše do izražaja dolaze oni najmlađi kod kojih Festival potiče urođenu radoznalost.

Prorektorica za studije i studente riječkog Sveučilišta prof.dr. Sanja Barić ovogodišnji je program te tradicionalne manifestacije ocijenila bogatim te je istaknula da se Festival već godinama organizira zahvaljujući radu, predanosti i entuzijazmu pojedinaca, dok je zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić kao zanimljivost manifestacije naglasila približavanje znanosti svim građanima.

Navodeći kako se ovogodišnji Festival odvija u okviru obilježavanja 45 godina Sveučilišta u Rijeci te 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci predsjednica organizacijskog odbora doc.dr. Vedrana Mikulić Crnković podsjetila je da će se do 21. travnja na 23 lokacije održati 150 događanja.

– U Festival znanosti ove se godine uključilo više od 30 institucija te 22 dječja vrtića i 14 škola. Svake godine sve se više sveučilišnih sastavnica uključuje u manifestaciju.

Samo u utorak u zgradi Sveučilišnih odjela održat će se trećina programa Festivala, odnosno 50 događanja u sklopu otvorenog dana odjela, najavila je doc.dr. Mikulić Crnković.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a informacije o manifestaciji i programu mogu se dobiti na štandu na Korzu na kojem će se svakodnevno od 12 do 14 sati organizirati i znanstvena događanja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka