Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
25. veljače 2020.
Tjedan znanosti

Na 29 lokacija u Rijeci kreće Festival znanosti posvećen vremenu i - Mohorovičiću

Organizatori očekuju da će Festival znanosti okupiti 7.000 građana / Foto NL Arhiva
Organizatori očekuju da će Festival znanosti okupiti 7.000 građana / Foto NL Arhiva
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2017. u 10:11 2017-04-20T10:11:06+02:00

Uz riječke lokacije, program je organiziran i u Brodu na Kupi te u Voloskom

RIJEKA - Petnaesti po redu Festival znanosti održat će se od 24. do 29. travnja u dvadeset hrvatskih gradova, a riječki Festival na 29 različitih lokacija ponudit će bogat program svim uzrastima – najavila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednica Organizacijskog odbora dr. Vedrana Mikulić Crnković.

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je »Vrijeme«, a radionice i predavanja održavat će se u Prirodoslovnom muzeju, Astronomskom centru, Sveučilišnoj knjižnici, Građevinskom fakultetu te u bivšem skladištu Exportdrva. Navodeći kako će program izvoditi četrdesetak institucija Mikulić Crnković je posebno izdvojila Prirodoslovni muzej koji je pripremio čak 150 događanja te je izrazila zadovoljstvo što se u manifestaciju svake godine uključuje sve veći broj riječkih fakulteta pa tako ove godine u izvođenju programa uz Sveučilišne odjele sudjeluju i Građevinski, Pomorski, Ekonomski te Tehnički fakultet.

Otvorenje Festivala održat će se u 11 sati 24. travnja u Gradskoj vijećnici, a izdvajajući iz bogatog programa Otvoreni dan Sveučilišnih odjela, predsjednica Organizacijskog odbora istaknula je da će se 25. travnja u zgradi Odjela održati pedesetak događanja poput radionica, demonstracija, izlaganja te razgledavanja laboratorija. Očekuje se da će Festival znanosti okupiti sedam tisuća građana, a tijekom održavanja manifestacije svakodnevno će na Korzu biti i štand Festivala na kojem će se građani moći informirati o svim događanjima koja su besplatna.

Ove se godine u manifestaciju uključio i Državni hidrometeorološki zavod. Uz riječke lokacije manifestacija će se odvijati i u Brodu na Kupi te u Voloskom gdje će događanja biti posvećena 160. godišnjici rođenja Andrije Mohorovičića.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.