Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
17. veljače 2019.
Aplikacija za smartphone

Smrt na tračnicama: Mlada Francuskinja prenosila vlastito samoubojstvo na Periscopeu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 11. svibanj 2016. u 23:11 2016-05-11T23:11:00+02:00

Devetnaestogodišnja Francuskinja je u utorak počinila samoubojstvo u Francuskoj koje je uživo prenosila upotrijebivši aplikaciju za pametne telefone Periscopeu.

Mlada žena se bacila pod vlak, navodi sud. Jedan korisnik Pericopea koji je gledao izravan prijenos, upozorio je policajce koji nisu uspjeli spriječiti samoubojstvo u Eglyju, u južnom predgrađu Pariza.

Nekoliko sati prije tog čina, mlada žena je poslala SMS poruku prijatelju svog bivšeg dečka u kojem spominje nasilje i silovanje, koje je zbog njega pretrpila, rekao je u srijedu tužitelj Eric Lallement.

Aplikacija Periscope omućuje beplatno direktno emitiranje video snimke pametnog telefona spojenog na Twitter koju mogu svi vidjeti. Snimka ostaje dostupna 24 sata i zatim nestaje. Video snimka mlade Francuskinje je odmah povučena.

Periscope navodi da ima više od 10 milijuna korisnika u svijetu koji su snimili više od 200 milijuna video snimaka. Brojne zvijezde poput kanadskog pjevača Justina Biebera ju koriste za komuniciranje s fanovima.

Jedan švedski student se već ubio pred kamerom što je izravno prenošeno na internetu u listopadu 2010.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka