Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 1
Sutra: 0° 0° 1
21. siječnja 2020.
Roboti napadaju

Robo-invazija na Školjiću: U srijedu besplatne radionice robotike u CTK Rijeka

Foto CTK Rijeka
Foto CTK Rijeka
Autor:
Objavljeno: 19. studeni 2018. u 18:22 2018-11-19T18:22:34+01:00

Polaznici će koristiti micro:bit-ove i Arduino, printati potrebne dijelove na 3D printeru, programirati funkcije robota i sastaviti ih u cjelinu

RIJEKA U srijedu, 21. studenog, očekuje nas robo-invazija na Školjiću. U CTK Rijeka obilježavaju Europski tjedan robotike i tim povodom organiziraju tri besplatne radionice robotike koje će biti održane od 17 do 20 sati.

Tijekom tri sata polaznici će surađivati u izradi robota koji mogu izvršavati različite funkcije. Pritom će koristiti micro:bit-ove i Arduino, printati potrebne dijelove na 3D printeru, programirati funkcije robota i sastaviti ih u cjelinu kako bi invazija na Školjiću mogla započeti!

Radionice će biti podijeljene prema dobi, pa se na radionicu mogu prijaviti učenici nižih razreda osnovne škole, viših razreda osnovne škole i srednjoškolci. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, no potrebno je ispuniti prijavni obrazac na linku.

Radionice se provode u sklopu Budi++ projekta, koji financijski podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zaklada Hrvatska za djecu, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.