Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
21. listopada 2019.
Povećana mreža

Novih pet HT-ovih punionica za električna vozila

Foto S. JEŽINA
Foto S. JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 23. listopad 2015. u 13:42 2015-10-23T13:42:54+02:00

HT je  dosad u pogon pustio punionice u Zagrebu, Samoboru, Gospiću, Rijeci, Splitu, Kaštel Štafiliću, Makarskoj i Velikoj Gorici

ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) u petak je u Velikoj Gorici u pogon pustio pet novih punionica za električna vozila, a  do kraja godine planira ih otvoriti još deset, priopćili  su iz HT-a.      

Otvaranjem novih punionica njihova mreža u Hrvatskoj povećana je na 71, u 27 gradova, opremljenih sa 119 utičnica, kaže se u priopćenju.

Nove punionice dio su mreže od 20 punionica koje je instalirao i u pogon pustio HT, koji ujedno osigurava aktivan pristup za 31 javnu dostupnu punionicu.

HT je  dosad u pogon pustio punionice u Zagrebu, Samoboru, Gospiću, Rijeci, Splitu, Kaštel Štafiliću, Makarskoj i Velikoj Gorici. 

Korisnici električnih vozila punionicama mogu  pristupiti  putem RFID korisničkih kartica uz koje je punjenje još uvijek besplatno, a pristup će se uskoro omogućiti i putem SMS platforme i aplikacije za pametne telefone. Tako će se omogućiti naplata punjenja i kompletna korisnička podrška, kažu u HT-u.

Dodaju da je od srpnja 2011. do rujna ove godine na svim punionicama u portfelju HT-a registrirano 875 punjenja i isporučeno 6312 kWh električne energije, čime je osigurano preko 50.000 kilometara vožnje električnim vozilima.

Prosječno vrijeme punjenja je 65 minuta s tim da je na priključnoj snazi od 22 kW ostvareno svega 25 posto punjenja, što pokazuje da većina električnih vozila u Hrvatskoj još uvijek nema mogućnost superbrzog punjenja, kažu u HT-u.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.