Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Tesla

Musk predstavio budućnost taksija: "Financijski je ludo kupovati bilo što osim Tesle"

FOTO/Flickr
FOTO/Flickr
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2019. u 9:02 2019-04-27T09:02:53+02:00

Musk je otkrio planove kompanije za sljedećih dvanaest mjeseci, a spominju se i revolucionarni "Robo-taksiji".

Bivši predsjednik i glavni izvršni direktor Tesle otkrio je neke od ambicioznih planova tvrtke za sljedećih dvanaest mjeseci. Tvrtka se trenutno bori za udio u Uberu, Lyftu i gotovo svakoj drugoj kompaniji koja se bavi taksi prijevozom, prenosi UNILAD.

Što je sljedeće za ekološki prihvatljivog proizvođača? Elon Musk kaže da su to „Robo-taksiji“.

Business Insider prenosi da je Musk otkrio želje tvrtke do 2020. godine. „Sljedeće godine ćemo sigurno imati više od milijun Robo-taksija na cesti. Autonomni taksiji funkcionirat će na mreži Tesla, koja će poslužiti kao aplikacija koja poziva na vožnju.“, kaže Musk.

Glavna privlačnost planova bit će u njihovoj sposobnosti da smanje vozne cijene, dok će vlasnici Tesle moći pretvoriti svoj automobil u Robo-taksi potpisivanjem za Tesla mrežu.

Musk procjenjuje da bi cijene mogle iznositi samo 0,18 dolara po kilometru. Vlasnici bi godišnje mogli zaraditi 30.000 dolara, što se povećava na stotine tisuća vozila tijekom cijelog životnog vijeka vozila.
„Temeljna poruka koju bi potrošači trebali shvatiti jest da je financijski ludo kupovati bilo što osim Tesle. To je kao posjedovanje konja u tri godine. Mislim, dobro ako želiš posjedovati konja. Ali trebate ući u to s tim očekivanjima.“, kaže Musk.

Flota Robo-taksija vjerojatno će se suočiti s brojnim preprekama prije nego što počne s radom na nacionalnoj razini u SAD-u, s različitim propisima koje treba prevladati, kažu na UNILAD-u, dodajući da je „Musk uvjeren da će kompanija donijeti budućnost vožnje taksijima“.

U sklopu pojačanog okretanja automobilske industrije tehnologiji autonomnih vozila, Nissan je prije više od godinu dana započeo s testiranjima svojih "robo-taksija". Tadašnji konkurenti su uključivali inovatore iz Silicijske doline poput Applea, Googlea, Tesle i Ubera. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.