Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4n
Sutra: 11° 11° 4n
22. studenoga 2019.
Solidna plaća

Facebook zapošljava i među radnicima traži Hrvate. No ako vas zanima, postoji jedan uvjet

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2018. u 10:32 2018-07-30T10:32:26+02:00

Radno mjesto za koje su Facebooku potrebni Hrvati naziva se Market Specialist unutar tima nazvanog Market Operations

Koristite li Facebook, možda vam se posljednjih dana prikazuje njihova promotivna objava kojom ova društvena mreža traži nove zaposlenike – i to Hrvate, piše Bug.

No, nije Facebook otvorio podružnicu u Hrvatskoj da bi zapošljavao domaće stanovništvo, već se radno mjesto iz ove objave nalazi u gradu u kojem je ionako već veliki broj Hrvata pronašao sreću, Dublinu u Irskoj.

Radno mjesto za koje su Facebooku potrebni Hrvati naziva se Market Specialist unutar tima nazvanog Market Operations. Osnovna zadaća ovog tima jest identificirati i rješavati slučajeve u kojima je došlo do kršenja Facebookovih pravila korištenja, te tako graditi povjerenje i poboljšavati korisničko iskustvo na toj društvenoj mreži. Potencijalni će zaposlenici na ovom radnom mjestu biti zaduženi za revidiranje korisničkih prijava nepoćudnog sadržaja, rješavanje problema vezanih za korisničke račune, analizu podataka i slične zadaće.

Zbog svega ovoga Facebook traži ljude koji su detaljno upoznati sa situacijom u Hrvatskoj, aktualnim događajima, društvom i kulturom, tipičnim ponašanjem korisnika, te se izvrsno služe kako engleskim tako i hrvatskim jezikom. Osim toga za prijavu je potrebno imati diplomu prvostupnika ili magistra, više od dvije godine radnog iskustva, te sposobnost strateškog i analitičkog razmišljanja, javlja Bug.

Na Glassdooru je za ovu poziciju prijavljena bruto godišnja plaća (s bonusima) od oko 41.000 eura (što je oko 2.600 eura mjesečno u neto iznosu, za samca). 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.