Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
MaturaApp

Aplikacija koja olakšava i čini zanimljivijom pripremu za državnu maturu

Aplikacija za državnu maturu - Anja Slobodnjak i Petar Crnjak / Foto Damir Škomrlj
Aplikacija za državnu maturu - Anja Slobodnjak i Petar Crnjak / Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 15. srpanj 2018. u 14:02 2018-07-15T14:02:00+02:00

MaturaApp na jednom će mjestu maturantima ponuditi sve informacije koje su im potrebne oko procesa prijave i polaganja državne mature, te spremanja za ispite

RIJEKA MaturaApp Anje Slobodnjak i Petra Crnjaka aplikacija je koja priprema maturante za maturu. Maturanti će moći na jednostavan i zanimljiv način pratiti gradivo koje su učili kroz srednjoškolsko obrazovanje, što će im, poručuju, olakšati upis na željeni fakultet.

– Svi smo prolazili kroz državnu maturu. Maturantima je to stres života. Dobro nam je poznato s kojim se problemima danas suočavaju i što im je potrebno da bi im cijeli proces olakšali i učinili manje stresnim, koliko je to moguće, pričaju.

MaturaApp na jednom će mjestu maturantima ponuditi sve informacije koje su im potrebne oko procesa prijave i polaganja državne mature, te spremanja za ispite.

– Našim korisnicima bit će dostupni materijali za utvrđivanje i ponavljanje gradiva. Proces učenja moći će pretvoriti u grupno iskustvo i povezati se putem aplikacije sa svojim prijateljima. Učenje bi trebalo postati i zabavno jer će svoje znanje moći testirati na zanimljivim kvizovima. Tu je i element kompetitivnosti jer o rezultatima koje su postigli na kvizovima, ovisit će i njihovo mjesto na ljestvici. Moći će se uspoređivati sa svojim prijateljima i drugim korisnicima, vidjeti koliko je dobro njihovo znanje, a sve kroz dobru zabavu, objašnjavaju Anja Slobodnjak i Petar Crnjak.

Što se tiče monetiziranja njihove ideje, razmišljaju u aplikaciji učiniti dostupnim dvije ponude: jedna će značiti besplatno korištenje aplikacije, a korisnici će dobiti osnovni paket, s obveznim predmetima za maturu. Dodatni paket, uz plaćanje, donosi i izborne predmete za kulturu i iskustvo bez reklama. Svatko, naravno, može skinuti besplatnu aplikaciju i potom se odlučiti hoće li, uz plaćanje, otključati ovu dodatnu uslugu. Web stranica MaturaApp trenutno je u razvoju. Na server je već dignuta testna verzija s osnovnim informacijama. Zahvaljujući responzivnom dizajnu, web stranica u konačnici će biti dostupna i na računalima, tabletima i mobitelima.

Petar Crnjak i Anja Slobodnjak oboje su kolege studenti diplomskog studija Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Premda dosad nisu imali samostalnih poslovnih poduhvata, kažu da ih je iskustvo na fakultetu, gdje su često razvijali svoje projekte, odlično pripremilo za razvoj komercijalnih projekata. Ono što nisu prije znali o pokretanju biznisa, naučili su, kažu, zahvaljući Start-up inkubatoru Rijeka.

– Plan nam je sad dovršiti web te prezentirati svoju ideju investitorima, kako bi nam pomogli financirati daljnji razvoj našeg projekta – najavljuje ovaj dvojac.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.