Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
21. listopada 2019.
Zajedničko putovanje

USPOMENE KORISNE ZA VEZU Parovi koji redovito putuju imaju bolji odnos

Foto Pixabay
Foto Pixabay
Autor:
Objavljeno: 18. travanj 2019. u 19:32 2019-04-18T19:32:36+02:00

Zajedničko istraživanje i proživljavanje nepoznatih destinacija stvara posebne uspomene koje nijedno drugo životno iskustvo ne može replicirati

Putovanje je neiscrpan izvor novih iskustava i sjećanja, ali i poligon za ostvarivanje dobre i kvalitetne veze. Putovanje je pravi test vašeg odnosa jer izazovi koji nastaju kada par provodi toliko vremena zajedno u novom i nepoznatom okruženju testiraju stabilnost odnosa. Različita istraživanja to i potvrđuju. Putovanje samo po sebi svakako je iskustvo koje morate učiniti barem jednom u životu, ali putovanje s partnerom je dobro. Objašnjavamo zašto.

Istraživanje koje je provela američka turistička udruga otkrilo je da su parovi koji su putovali bili zadovoljniji svojim odnosom i praznike su smatrali blagoslovom za romantiku. Reportaža u časopisu Journal of Travel Research također navodi da su partneri koji su zajedno putovali ostvarili bolju komunikaciju, a ta novostečena povezanost se proširila kasnije u svakodnevni život. Putovanje ima dugoročne koristi za par, pomaže u izgradnji i održavanju odnosa i čini partnere romantičnijima.

Prednosti putovanja u paru

Poboljšava zadovoljstvo u odnosu
Poboljšava komunikaciju i razumijevanje
Pomaže u prevladavanju granica
Otkrijete tko ste jedno za drugo
Omogućuje razmjenu iskustava
Poboljšava intimnost i suučesništvo
Učite živjeti zajedno
Pomaže u izgradnji novih odnosa
Parovi rade nove stvari zajedno
Poboljšava intimne odnose
Trenutak se živi zajedno
Uživate zajedno u slobodi

Daljnja istraživanja u časopisu Journal of Personality and Social Psychology kažu da parovi koji redovito putuju imaju bolji odnos. Ispitanici su se razlikovali po dobi i trajanju odnosa, a testovi su predani mladim parovima i odraslim osobama. Pokazalo se da putovanje olakšava određenu vrstu intimnosti. Zajedničko istraživanje i proživljavanje nepoznatih destinacija stvara posebne uspomene koje nijedno drugo životno iskustvo ne može replicirati. Zato, kada putujemo zajedno, upoznajemo druge kulture i običaje zajedno i, na neki način, više se razumijemo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.