Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Istraživanje

Teretana nije jedino mjesto za dobru formu: Otkrivamo koliko kalorija sagorijeva koja poza u seksu

Foto: Istock
Foto: Istock
Autor:
Objavljeno: 5. listopad 2019. u 9:13 2019-10-05T09:13:28+02:00

Za sve one koji ne vole teretanu, trčanje, plivanje, pilates i sve slične aktivnosti koje se preporučuju za dobru formu i dugovječan život, imamo dobre vijesti.

Naime, osim što je već dokazano koliko se dobrih hormona potrebnih za dobro raspoloženje luči prilikom seksualnog odnosa, postoji i prava tablica potrošnje kalorija. Osim toga seks ubrzava puls, povećava protok krvi i poboljšava fleksibilnost.

Stoga ukoliko niste zainteresirani za trening u teretani, premjestite ga u spavaću sobu, gdje kalorije sagorijevaju kao šašave, a kilogrami se tope. Najsvježije statistike točno otkrivaju koje će poze proizvesti najviše znoja i truda i koliko će se kalorija u njima potrošiti.

Na prvom mjestu je poza s čučnjevima u kojoj se potroši čak 188 kalorija. Ova pozicija sjajna je vježba za noge i gluteuse, ali rade i noge.

Na drugom je mjestu su kolica koja sagorijevaju 149 kalorija, a zatim slijedi stajanje, koje će vam odnijeti 145 kalorija.

Lotos, poza u kojoj ste udovima okrenuti jedno drugom sagorijeva 139 kalorija.

Kaubojka i obrnuta krava izgaraju 137 kalorija, pa možete uživati ​​u pozi koja vam je draža.

Pseća poza je tek na sedmom mjestu , kao i poza s visoko uzdignutim nogama koje obje sagorijevaju 111 kalorija.

Misionarski položaj sa strastvenim ritmom sagorijeti će 102 kalorije, a umjereni ritam sagorjet će samo 51 kaloriju. Lijeni jutarnji pokreti žlice sagorjeti će samo 26 kalorija.

Na kraju svakog slatkog »sagorijevanja« i orgazam donosi brojne dobrobiti. Seks garantira kvalitetnije spavanje, što znači da će te i na drugim poljima biti odmoreniji i učinkovitiji pa čak i za odlazak u teretanu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.