Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
23. siječnja 2020.
Savjeti

Spremate se za kupnju novog mirisa? Zlatna pravila za odabir parfema

Foto pexsel.com
Foto pexsel.com
Autor:
Objavljeno: 16. veljača 2019. u 9:04 2019-02-16T09:04:20+01:00

Žena koja nosi Chanel nema iste potrebe kao netko tko bira Saint-Laurent, isto vrijedi i za parfem

Kada kupujete parfem valja se voditi s nekoliko pravila.

1. Vodite se instinktom
Vrhunski stručnjaci za parfeme ističu kako danas morate odabrati najprije brand, kao u slučaju odijela ili torbe, jer svaki brand ima svoj mirisni identitet. Žena koja nosi Chanel nema iste potrebe kao netko tko bira Saint-Laurent, isto vrijedi i za parfem. Morat ćete se voditi instinktom jer nitko neće moći nositi parfem koji mu se u suštini ne sviđa čak i ako ga je stvorio njegov omiljeni brand.

2. Miris koji vam se sviđa odmah nije uvijek pravi
Nikada nemojte kupiti parfem »na brzaka«. Preporuka je da u nekoliko navrata posjetite trgovinu kako biste se upoznali s mirisima. Uzmite si potrebno vrijeme za odabir i pokušajte se upoznati s esencijom. Poprskajte parfem po koži, odjeći i ponesite miris sa sobom. Vrlo često uživate u određenom mirisu u prvom trenutku, jer ima note kompatibilne s vašim ukusom, ali se kasnije dogodi da pozadinske note parfema ne odgovaraju onome što očekujete.

3. U nedoumici se usredotočite na note citrusa
Ekstrakti citrusa su univerzalne note, uvijek najčešće korištene, a tome po učestalosti možemo dodati vaniliju, sada prisutnu u mnogim mirisima i mošus.

4. Bolje ne budi vjeran
Morate biti vjerni sebi i svom stilu, ali ne i samo jednom mirisu. Svaki dan možete nositi crnu, bez odabira iste haljine i iste frizure, ali promijenite stil: s parfemom je ista stvar. Možete ostati vjeran neko vrijeme, ali ne zauvijek. Možete voljeti klasike, i to je dobro. Stari mirisi, da, ali revidirani i malo korigirani.

5. Dobar osjećaj za »interakciju« proizvoda
S preklapanjem proizvoda, vašom kremom, dezodoransom, mirisom odjeće, ormara, možete stvoriti mirisni identitet. To je važno pravilo koje treba slijediti ako želite uvijek biti prepoznatljivi i imati potpis. Međutim, moramo biti izuzetno oprezni kako bi različiti kozmetički proizvodi bili u interakciji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.