Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
13. studenoga 2019.
Korisni savjeti

foto Nije sve odmah za smeće: Genijalni trikovi za »popravak« uništene šminke

Foto pixabay.com
Foto pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2018. u 9:47 2018-09-23T09:47:14+02:00

Za »popravak« razbijenog pudera, bronzera ili sjenila treba vam samo nekoliko minuta i jedan sastojak – alkohol

Kvalitetna kozmetika nije nimalo jeftina i onog trena kada vam novi i tek otvoreni puder u kamenu, bronzer, shimmer ili sjenilo padnu na pod kupaonice, sigurno vas obuzmu bijes i tuga istovremeno.

No prije nego ih odlučite baciti u smeće, pročitajte ove savjete. Većina toga može se spasiti i vaši teško zarađeni novčići neće biti uzalud potrošeni.

Za »popravak« razbijenog pudera, bronzera ili sjenila treba vam samo nekoliko minuta i jedan sastojak – alkohol.

Razbijeni puder usitnite (najbolje drvenim štapićem ili čačkalicom), stavite alkohola koliko traži, pažljivo promiješajte starom četkicom za zube ili malom špatulicom.

Tako popravljeni puder poravnajte žličicom i pokrijte papirnatom maramicom, dobro pritisnite i pustite da se osuši.

Foto Pixabay

Isto učinite sa sjenilom za oči. Za njegov popravak trebat će vam manja žličica. Ako imate kremasto sjenilo, njega samo poravnajte žličicom i dobro utisnite. Njegova struktura trebala bi vam pomoći da se ponovo »drži« zajedno. Prije ponove upotrebe pustite da stoji barem 24 sata kako bi se dobro osušilo.

Razbijeno rumenilo ponovo će biti upotrebljivo uz pomoć slane vode. Razbijeno rumenilo usitnite, pokapajte s malo slane vode i poravnajte pomoću noža. Ostavite da se osuši i rumenilo je spremno.

Foto Pixabay

A što kad vam se omiljeni ruž slomio? Slomljeni kraj zagrijte pomoću fena ili upaljača, vratite ga na mjesto i stavite na nekoliko sati u hladnjak ne bi li se »stisnuo«. Druga mogućnost je pomiješati ostatke s malo vazelina i dobit ćete sjajilo za usta u svojoj omiljenoj boji.

Foto Pixabay

A što s omiljenim lakom za nokte koji ne možete otvoriti? Bočicu laka stavite u vruću vodu i pustite nekoliko minuta okrenutu naopako. Tada pažljivo otvorite, a zatim acetonom očistite rub bočice kako se poklopac ne bi ponovo zalijepio.

Foto Pixabay

Sasušenu i grudastu maskaru također možete »vratiti u život« uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova. Lagano sasušenu maskaru prije nanošenja na 5 do 10 minuta potopite u vrelu vodu kako bi omekšala. Stvrdnutu li grudastu maskaru također stavite u toplu vodu, a nakon 5 minuta u bočicu ulijte nekoliko kapi otopine za leće ili kapi za oči te dobro promiješajte.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.