Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
28. veljače 2020.
Zavidna figura

Moguće je! Tijekom četiri godine rodila četvero djece i pritom sačuvala savršenu liniju

Izvor Instagram
Izvor Instagram
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2018. u 16:02 2018-09-24T16:02:31+02:00

Dok za većinu žena trudnoća znači muke s kilogramima, popularna instruktorica joge rodila je čak četiri puta tijekom četiri godine i pritom ostala posve fit.

Tko prati Hilariju Baldwin na Instagramu, zna da celebrity instruktorica joge obožava vježbanje jer na svoj profil objavljuje sve od funkcionalnih vježbi do vježbi za bolji seks.

Uz svoju ljubav prema svim oblicima tjelesne aktivnosti, lijepa Hilaria ne krije da je nedavno rodila četvrto dijete, dok je prvo u braku s Alecom Baldwinom dočekala prije samo četiri godine.

No osim veličine njena trudničkog trbuha, drugih promjena fascinirani obožavatelji nisu primijetili na gotovo isklesanom tijelu popularne instruktorice. Kako je u protekle četiri godine sačuvala svoju savršenu liniju, otkrila je za Women's Health.

Ključ je u vježbanju

- Ostajem aktivna i onda kada mi se ne da, kada sam tako umorna da želim samo sjesti, jer znam da ću se zbog toga osjećati bolje i zdravije na duge staze, objašnjava ustrajna majka četvero djece.

Foto Instagram screenshot

Naglašava da je sretna što je imala "lake porođaje", no svoje brze povratke u fit stanje duguje činjenici što je naporno radila prije trudnoće, a ostala je aktivna i tijekom.

- Iako moje tijelo tada postaje veće, dobivam kilograme i postajem sporija, trudim se vježbati svaki dan - kaže Hilaria uz napomenu da se mnoge žene boje ostati aktivne strahujući za trudnoću, no takav strah nije opravdan, premda to ne znači da u trudnoći treba provoditi sate u teretani.

- Vrlo sam aktivna sa svojom djecom pa kada i ne idem u teretanu, dižem ih i spuštam s njihovih visokih stolica. Ili pak, nekad se moja vježba sastoji samo od toga da hodam mnogo.

Hilaria je također veliki van Kegelovih vježbi koje pomažu tijekom poroda s tiskanjem, a osim toga izvrsne su i za bolji seks.

Važno je slušati svoje tijelo

Unatoč tjelesnoj disciplini, instruktorica tvrdi da u svakom trenutku osluškuje svoje tijelo, bez pritiska da ga forsira.

Foto Instagram screenshot

- Odmaram onoliko koliko mi treba. Tijekom cijelog života učila sam se slušati svoje tijelo - kaže uz objašnjenje da je u mladosti bolovala od poremećaja prehrane, a u 25-oj ozlijedila je kuk zbog pretjeranog vježbanja pa je sada vrlo svjesna što njeno tijelo treba u bilo kojem trenutku.

Tijekom trudnoće i rađanja imala je nekoliko zdravstvenih problema, poput upale pluća koja ju je zahvatila, no čim se njeno tijelo vratilo u rutinu, pokrenula se.

- Moje tijelo naviklo je na kretanje, objasnila je Hilaria, a nije izostao ni savjet novopečenim majkama.

- Znam da se čini teško, da si umorna. No ako možeš odvojiti barem 5, 10, 15 ili možda 30 minuta na dan kada možeš pokrenuti svoje tijelo, osjećat ćeš se energičnije s djecom i povezanije s vlastitim tijelom. Ako nisi sposobna brinuti se o sebi, nećeš biti sposobna brinuti o drugima, zaključila je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.