Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
5. prosinca 2019.
Odgovor na kritike

Modne kuće LVMH i Kering zabranile premršave manekenke

Sve njihove modne marke obvezale su se na zabrane manekenki koje imaju konfekcijski broj manji od francuskog 34 za žene i 44 za muškarce / Reuters
Sve njihove modne marke obvezale su se na zabrane manekenki koje imaju konfekcijski broj manji od francuskog 34 za žene i 44 za muškarce / Reuters
Autor:
Objavljeno: 6. rujan 2017. u 15:27 2017-09-06T15:27:27+02:00

Francuske modne kuće Kering i LVMH odlučile su širom svijeta više ne zapošljavati vrlo mršave manekenke kao odgovor na kritike da modna industrija potiče poremećaje prehrane

PARIZ Francuske modne kuće Kering i LVMH odlučile su širom svijeta više ne zapošljavati vrlo mršave manekenke kao odgovor na kritike da modna industrija potiče poremećaje prehrane.

Francuska je zakonom iz 2015. zabranila vrlo mršave manekenke propisujući da trebaju liječničke potvrde o zdravlju u skladu s dobi i težinom.

Prijedlog da zakon uključi najmanji indeks tjelesne mase odbačen je pod pritiskom modne industrije. Kering i LVMH objavili su da će njihov statut učiniti iskorak u odnosu na francusko zakonodavstvo.

Sve njihove modne marke obvezale su se na zabrane manekenki koje imaju konfekcijski broj manji od francuskog 34 za žene i 44 za muškarce.

»Nadamo se da ćemo potaknuti čitavu industriju da nas slijedi mijenjajući tako radne uvjete za manekenke u čitavoj industriji«, kazao je prvi čovjek Keringa Francois-Henri Pinault u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.