Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Uzbuna u metropoli

ZAVRŠENA VELIKA POTRAGA ZA GMAZOM Egzotična zmija uhvaćena i smještena u ZOO Zagreb

Foto Facebook Udruga Hyla
Foto Facebook Udruga Hyla
Autor:
Objavljeno: 22. lipanj 2017. u 19:41 2017-06-22T19:41:00+02:00

Nakon što smo izvijestili o potrazi za viđenom egzotičnom zmijom kod KB-a Merkur u Zagrebu, čitatelji su javljali lokacije na kojima su vidjeli gmaza, a velika potraga sretno je okončana jučer u kasnim popodnevnim satima kada je zmija locirana i uhvaćena, te smještena u ZOO Zagreb.

 

- Tijekom jučerašnjeg kišnog poslijepodneva ponovno smo zaprimili dojavu o uočavanju naše tražene zmije i to u vrtu u dvorištu kuće na Petrovoj ulici, nedaleko zadnje dojavljene lokacije. Djelatnici Udruge Hyla su objasnili da se radi o bezopasnoj životinji i zamolili nalaznike da pokušaju zadržati zmiju dok ne stignemo na adresu.

Naši djelatnici Boris Lauš i Marko Bračić su brzo reagirali i u roku nekoliko minuta pristigli na lokaciju te ostali ugodno iznenađeni viđenim. Gospodin Zoran Prendivoj i Bojan Ibrahimović su, ohrabreni činjenicom da je životinja bezopasna, rukom ulovili zmiju i spremili je u vreću do našeg dolaska. Djelatnici Udruge Hyla su preuzeli zmiju, provjerili u kakvom je stanju, te ju u dogovoru sa Zoološkim vrtom grada Zagreba otpremili u njihove prostorije gdje će joj biti osiguran smještaj, navode iz Udruge Hyla i zahvaljuju svim građanima na pozivima i iskazima podrške, kao i svim medijima koji su podijelili vijest i pomogli nam u potrazi.

- Posebice zahvaljujemo gospodi Zoranu i Bojanu na pribranosti i odličnoj reakciji! Pozivamo sve zainteresirane da pročitaju više o gmazovima i vodozemcima na stranicama Udruge Hyla: http://www.hhdhyla.hr/, ističu iz Udruge Hyla.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.