Foto: V. KARUZA
Ta se »kulinarska umješnost koja udružuje gestikulaciju, pjevanje, osmijehe, tehniku, šou« i potječe iz 16. stoljeća, »prenosila se s generacije na generaciju i nastavlja igrati važnu društvenu i kulturnu ulogu« u glavnom gradu Kampanije, ističe se u dosjeu talijanske kandidature
Lista nije sastavljena prema kriterijima »izvrsnosti ili ekskluzivnosti«, ne nastoji okupiti »najljepšu« baštinu nego predstaviti raznolikost kulturne nematerijalne baštine, po Organizaciji za obrazovanje, kulturu i znanost UN-a.
»Tri godine na tome radimo«, istaknuo je Sergio Miccu, predsjednik udruge napuljskih pizzaiola. »Ponosni smo da smo izveli tu bitku do kraja za jedan od najstarijih zanata na svijetu«.
Ta se »kulinarska umješnost koja udružuje gestikulaciju, pjevanje, osmijehe, tehniku, šou« i potječe iz 16. stoljeća, »prenosila se s generacije na generaciju i nastavlja igrati važnu društvenu i kulturnu ulogu« u glavnom gradu Kampanije, ističe se u dosjeu talijanske kandidature.
Dva milijuna osoba potpisalo je »svjetsku peticiju« u znak podrške upisa pizzaiole na listu UNESCO-a.