Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Užaš u Texasu

Uhićena zbog držanja 450 zečeva u horor uvjetima: 'Bili su bez ušiju i očiju, gubili krzno'

Izvor: Facebook/SPCA
Izvor: Facebook/SPCA
Autor:
Objavljeno: 1. svibanj 2019. u 9:51 2019-05-01T09:51:23+02:00

Kod zečeva su primijećene brojne zdravstvene nepravilnosti, uključujući dugačke nokte, gubitak krzna, nedostatak ušiju i očiju, rane i ozlijeđene udove.

Učiteljica iz Texasa uhićena je i optužena za okrutnost nad životinjama nakon što su vlasti zaplijenile više od 450 zečeva iz njezina doma.

58-godišnja Penny Jean Newton iz Kaufmana u Teksasu, optužena je za okrutnost prema životinjama i ne pružanje skrbi, nakon što se u četvrtak predala vlastima. Nalog za njezino uhićenje izdan je prošloga tjedna.

Prekršajna optužba proizašla je iz ureda šerifa okruga Kaufman nakon uklanjanja 452 zečeva iz njezina doma 6. ožujka.

Na postu na Facebooku, Utočište za životinje SPCA obznanilo je da je netko predložio organizaciji da provede socijalnu provjeru u kući, koju su proveli 4. ožujka, piše britanski Daily Mail.

Kod zečeva su primijećene brojne zdravstvene nepravilnosti, uključujući dugačke nokte, gubitak krzna, nedostatak ušiju i očiju, rane i ozlijeđene udove.

Tijekom posjeta pronašli su zečeve u improviziranoj štali, pokrivenoj ceradama i drugim materijalima.

Životinje su se nalazile unutar sanduka, od kojih su neke bile naslagane jedna na drugu.

Mnogi kavezi sadržavali su više zečeva i bili su ispunjeni izmetom, krznom, prljavštinom i krhotinama te su imali minimalan pristup hrani ili vodi.

"Čini se da zečevi imaju razna medicinska pitanja, uključujući dugačke nokte, gubitak krzna, nedostatak ušiju i očiju, rane i ozlijeđene udove", napomenuli su iz SPCA u Texasu.

Iz organizacije kažu da su razgovarali s vlasnicima zečeva i rekli im da trebaju životne uvjete dovesti u sukladnost s teksaškim kodeksom zdravlja i sigurnosti.

SPCA se vratila u obilazak dva dana kasnije, 6. ožujka, kada su otkrili da su uvjeti ostali isti. Vlasnici su potom životinje predali organizaciji.

spca

Oko 33 zečeva od tada je rodilo više od 200 beba, izjavio je glasnogovornik utočišta SPCA.

Vlasti su rekle da ovo nije prvi put da su životinje oduzete učiteljici. U srpnju 2013. godine su u kući imali 166 zečeva, 36 zamoraca, 12 koza, pet mačaka, jednog psa i jednog bika.

Newton je svojevremeno primila nagradu za učiteljicu godine. U petak je na stranicama vijesti škola priopćila da Newton više ne radi za Forney Independent School District.

SPCA u Teksasu očekuje da će zečevi biti dostupni za usvajanje kada budu dovoljno zdravi i sterilizirani.

Udruge za spašavanje životinja iz cijele zemlje su se u međuvremenu dobrovoljno javile da se brinu o nekim zečevima, dok je većina ostala u centrima za usvajanje i udomiteljskim domovima u matičnom području.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.