Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Prisjest će mu banketi

Trinaest godina zatvora Kinezu koji je jeo meso tigra

Trinaest godina zatvora Kinezu koji je jeo meso tigra
Trinaest godina zatvora Kinezu koji je jeo meso tigra
Autor:
Objavljeno: 30. prosinac 2014. u 10:11 2014-12-30T10:11:58+01:00

Uz Xua, koji će morati platiti i kaznu od 205.000 eura, osuđeno je i njegovih 14 prijatelja na zatvorske kazne od pet do šest i pol godina zatvora

PEKING – Kineski poslovni čovjek koji je kupio tri tigra i uživao u njihovu mesu na privatnim zabavama osuđen je na 13 godina zatvora, izvijestio je u utorak službeni tisak.

Taj je trgovac nekretnina, identificiran imenom Xu, razvio posebnu sklonost za tigrovu kost na žaru ili alkoholna pića s tigrovom krvi, javlja agencja Xinhua.

Također je volio otkoštavati tigrove šape a poslastica mu je bio tigrov ud.

Xu je proglašen krivim za organizaciju tri putovanja u Leizhou prošle godine za petnaestak gostiju, kupivši »za vrlo visoku cijenu« tigra, ubijenog i raskomadanog pred kupcima.

Policajci su pronašli osam dijelova tigra u trgovčevu hladnjaku, istaknula je u utorak vladina informativna stranica gxnews.com.cn.

Spektakularni banketi Xua otkriveni su zahvaljujući policijskoj akciji kojom je omogućen pronalazak tigrove strvine, nedavno ubijene, i različitih proizvoda proizašlih od te divlje mačke.

Uz Xua, koji će morati platiti i kaznu od 205.000 eura, osuđeno je i njegovih 14 prijatelja na zatvorske kazne od pet do šest i pol godina zatvora.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.