Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 4n
Sutra: 14° 18° 13
21. lipnja 2018.
Poznati trg "u mraku"

Tko je ugasio slavne reklame na Piccadilly Circusu?

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 16. siječanj 2017. u 15:33 2017-01-16T15:33:14+01:00

eklame na jednom od najpoznatijih londonskih trgova osvijetljene su duže od stoljeća i izuzev u posebnim prigodama, kao što je bilo za pogreba Winstona Churchilla i princeze Diane, nisu bile ugašene od Drugoga svjetskog rata

LONDON Znamenite svjetleće reklame na londonskom Piccadilly Circusu ugašene su u ponedjeljak zbog obnove i prvi su put utonule u mrak nakon Drugoga svjetskog rata.

Reklame na jednom od najpoznatijih londonskih trgova osvijetljene su duže od stoljeća i izuzev u posebnim prigodama, kao što je bilo za pogreba Winstona Churchilla i princeze Diane, nisu bile ugašene od Drugoga svjetskog rata.

Reklame su ugašene u ponedjeljak i neće biti osvijetljene sve do jeseni, do kada će umjesto postojećih šest biti postavljen jedan golemi reklamni ekran.

Piccadillyjem godišnje prođe 100 milijuna ljudi, a prva je reklama, francuske tvrtke Perrier, postavljena 1904. godine. Najduža postojeća reklama je Coca-Colina koja je na trgu neprekidno od 1954.

Prve reklame bile su osvijetljene žaruljama, zatim se s vremenom prešlo na neonsku rasvjetu, a od 2011. sve su reklame osvijetljene svjetlećim diodama (LED).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka