Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
24. siječnja 2020.
Očajničke mjere

Studenti se prejedali pizzom i burgerima da izbjegnu vojsku. Jedan je uspio natući čak 30 kilograma

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 20. rujan 2018. u 8:26 2018-09-20T08:26:01+02:00

Dvanaest studenata glazbe na akademiji u Seoulu prejedalo se pizzom i hamburgerima pet puta dnevno tijekom šest mjeseci da se namjerno udebljaju i izbjegnu vojnu službu.

Vlasti u Seulu optužile su dvanaestoricu studenata da su razvijanjem strategija o debljanju putem mrežnih stranica i prejedavanjem brzom hranom pokušale izbjeći obaveznu vojnu službu u Južnoj Koreji, prenosi News Sky.

I dok južnokorejski zakon glasi da svi sposobni muškarci moraju služiti u vojsci dvije godine prije navršenih 28 godina, ova se skupina organiziranim prejedanjem nastojala izvući s testa tjelesne spreme koji prethodi službi.

Vojna tijela koja su otkrila njihove nakane javnosti su poručila da je otkrivena skupina osmislila prehranu koja podrazumijeva "visoko kalorične proteinske napitke, dodatke prehrani i mnoštvo aloe sokova koji drže tjelesnu težinu". U šest mjeseci, koliko je trajala akcija prejedanja dok nije otkrivena, jedan od članova grupe natukao je čak 30 kilograma.

Plan je bio da, zbog prevelike tjelesne težine, dobiju lakšu vrstu službe uz koju bi se mogli baviti i dalje glazbom, no sada im - umjesto lakšeg rada - predstoji sudska tužba. Ako se dokaže njihova krivnja, osim dvije obavezne godine službe, dobit će još dodatne dvije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.